petak, 11. svibnja 2012.

Mali vezeni jastuci!

Nadam se da sam sve vas koji me redovito pratite navikla na raznolikost sadržaja mojih postova u smislu da nikad ne znate, a vjerujte ne znam ni ja, kad ću što raditi i što ću objaviti, da li će to biti recikliranje, vezenje, heklanje, razne slikarske tehnike ili pak nešto sasvim drugo, jer sve zavisi o mom raspoloženju, s tim da mi ruke gotovo nikad nisu bez posla :))) No, što ili tko me tjera da stalno nešto radim? Na to pitanje ne znam odgovor, ali sam ga našla u komentaru na posljednjem postu naše Mare, a napisala ga je Jelena: "Zato se i bavimo ovim lepim stvarima da lakše pobegnemo od ružne stvarnosti."! I eto, to je to!
Jastuke sam vezla na domaćem tkanom platnu i ovdje moram napomenuti da sam primijetila na nekim blogovima da žuticu smatraju domaćim platnom (iz neznanja ili stavljanja nekog u zabludu, ne znam, ali ja osobno ne volim kad mi netko "prodaje maglu" ili "muda pod bubrege"), a oni koji znaju razliku, to primijete i znaju da su domaće platno i žutica kao nebo i zemlja!
Jastuci ovaj puta imaju oblik pravokutnika, ručno su vezeni, napunjeni vatelinom, te opheklani u tri reda. Neke šeme osmišljavam, crtam i kombiniram sama, dakle, mogu reći da se bavim i dizajnom, a što jednom napravim teško da ću opet ponoviti, u čemu se ogleda moja originalnost, znanje stečeno proučavanjem, čitanjem literature i vaših blogova, te vještine koje sam stekla radeći na mnogim područjima, od krojenja do završnog proizvoda, ali što opet ne znači da se svima mora sviđati, jer to je moje viđenje lijepog!
I slijedeći jastuk, pomalo decentnog izgleda, jer sam koristila samo bijeli konac!
I dvije torbice koje su nastale od ostataka platna...za šminku, pribor za pisanje i tsl.

Na kraju preporučam da posjetite blog "krpice i konci" i naučite jednostavan povratni bod ili otkrijte nešto što do sada niste znale, a o tkanju i domaćim platnima prisjetite se na postu "lan-tkanje-vezenje..."!
Do čitanja!

Broj komentara: 18:

nives kaže...

prekrasan vez jako mi se sviđaju ti tvoji mali jastuci pozzzz

Unknown kaže...

Jako ljepo!

Nataša kaže...

Radovi su ti prelepi, a ja uvek biram plavo belu kombinaciju. Shvatanje lepog, kao i sve ostalo, je relativno. Ne moraju se svima sviđati ni moji, ni tvoji, ni bilo čiji radovi, ali ih treba poštovati i nikako ponižavati. Kreativnost je lepa osobina, dar od Boga, i treba stvarati, raditi iz ljubavi. Nikada se ne bih menjala sa ljudima koji nemaju maštu. Radi, stvaraj, uživaj u tome, VOLI i budi voljena. U tome je smisao

fotolabida maria kaže...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!

Jagoda kaže...

Zaista imaš spretne i mrljive ruke! Ovaj bijeli decentni jastuk je prekrasan, definitivno moj faorit!

Good Ghost kaže...

Mislim da se Mari ovih dana jako štuca s obzirom koliko je spominjemo... he he
Jastuci su odlični. Pedantno i lijepo izvedeno
pusa

Sonaj kaže...

Kod tebe čovjek doista ne zna što će naći i zato rado virim ( bolje reći visim) na tvoj blog!!!
Meni je za oko isto zapeo onaj s bijelim koncem , a torbice od istog platna su mi posebne, unikatne i još taj vez...
Uživaj i neka su ti ruke stalno uposlene. Je li to bjeg od surove stvarnosti, kanaliziranje kreativnosti ili nešto treće, nije bitno , kada ti ovako dobro ide...Pusa!

Creations by Ane kaže...

ne znam što me više kod tebe oduševljava tvoja kreativnost ili tvoja brzina kojom izbacuješ radove svaka čast draga

Suzana kaže...

Jastuci su super i svaki je poseban na svoj način kao i torbice. Mare treba malo poticaja da nam se vrati. Lijep i ugodan vikend.

Romana kaže...

Svestrano, kreativno, lijepo..

Tatjana kaže...

Ovi "ostaci"meni su fenomenalni teta Sanja!Fenomenališ!

Tatjana kaže...
Autor je uklonio komentar.
Unknown kaže...

Preslatki su :D

Nely kaže...

Zaista ta tvoja kreativna nepredvidivost,razlog je da jedva čekam svaki tvoj novi post,uvijek neki novi divan rad,u bilo kojoj domeni oduševi iznova,tako i ovaj..divim se tim zlatnim rukama..lijep ti pozdrav!

Jasminka kaže...

Prvo hvala na tvojim lijepim riječima na mom blogu. Drugo, stvarnost je ponekad tako ružna da treba naći način da se barem na kratko pobjegne iz nje. Netko to radi na način da se napijea, netko se drogira, netko gleda sapunice, a mi stvaramo ljepotu na naš način. Budi vrijedna i dalje. Ne stignem toliko puno komentirati, ali svaki dan zavirim na tvoj blog. Pozdrav iz Slavonije. Jasminka

Mare kaže...

ispravak netočnpg navoda utoliko što je žutica ili žuti bez također nastao kao izvorno domaće platno od finog ali neizbjeljenog pamuka......
još ne mogu doći sebi od svega što ti radiš:).....prije par dana si rekla kako nešto prčkaš a onda izbaciš 5 kila jastuka.....i to svi rukom veženi!!!!!!......skidam kapu:))))......

Vesna Maric kaže...

Volim vez, prelijepe stvari...

Anonimno kaže...

Ovo je predivno, gledam i divim se i razmišljam kako zbilja treba imati strpljenja i ručno bockati sve to! Ma divim ti se :)))