utorak, 10. kolovoza 2010.

Vezenje

I vezenje je kreativno!
Kad vezem prvo si odrežem platno u veličini koju želim, zatim porubim na šivaću mašinu, izabrem šemu koju položim na platno i pomoću indiga prekopiram.
Zatim slijedi zabavni dio koji najviše volim, a to je popunjavanje unutar šeme ili samo po rubovima. Igla i konac u ruke (konac runolist), naprstak na prst i možemo početi. Najteže mi pada provođenje konca kroz ušicu igle...hehe...iz nekoliko pokušaja konac je uveden.
Evo fotkica nekoliko mojih ručno vezenih radova koji su nastajali većinom u duge zimske noći proteklih godina. Žao mi je samo što se ručni radovi ne mogu vidjeti u cijeloj svojoj dužini i širini, al eto...
 Ručnik na domaće tkanom lanenom platnu!
 Stolnjak koji na svakom čošku ima isti motiv i sa svake strane drugi motiv, a rađen je na starinskom platnu na način da se nije popunjavao unutar precrtane šablone nego po iscrtanoj šabloni.
Lijepi motiv cvjetnog vjenčića koji mi je bio gušt raditi! Čipka je kupovna!
 Mali tabletići srčeka rađeni su bodom križića.
 Malo lovačkih motiva na ostatku platna, bod križića, a obrub je napravljen na šivaćoj mašini i trebao je biti smeđi konac, al ga nisam imala i tako je eto plavi, ali nema veze...
 Bod križića na malim tabletićima.
Domaće platno, točnije ostaci platna koji su mi poslužili za ove tabletiće raznih oblika dugi, mali okrugli, veći okrugli i nekakav polučetvrtasti...ovo nije vezenje nego sam opheklala prvo debljim plavim koncem dva reda i jedan red tanjeg (15) bijelog konca i nastali su zgodni tabletići.
Ovaj puta od mene toliko, nadam se da sam vam dočarala dio ljepote ručnih radova.
Za sve blogerice i komentatorice, kao i one koji pogledaju ovaj post veliki zagrljaj od Sanje :)
Objavi komentar