subota, 11. prosinca 2010.

Ideje za izradu kuglica!

Kuglice se mogu napraviti na stvarno mnogo načina i sve ovisi o nečijoj volji i kreativnosti! 
U ovom postu donosim vam nekoliko prijedloga kako jednostavno i jeftino možete napraviti svoje vlastite kuglice!
P.S.  Hvala mojoj Mihaeli koja se potrudila sve lijepo poslikati vani na -5 stupnjeva C!!! Pusa :)))
Prvo ću vam pokazati i pokušati objasniti kako sam radila kuglice od suhih plodova, cvijeća, grančica, šipka, češera, oraha, kestenovih ljuski, žira i sl., što god sam uspjela ubrati tijekom jeseni!
Kuglicu s lijeve strane napravila sam od orahovih ljuski i kapica žireva, po njoj sam prošla vrućim ljepilom okrečući kuglicu (dobro sam se opekla kad sam to radila, zato priprazite), malo sam je sa svih strana posula šećerom za efekt snijega, a dobila sam i efekt paučine!
Desnu kuglicu sam radila od češera, grančica, šipka, suhog cvijeća i sl., što god mi se uklapalo, zatim sam je omotala tankim grančicama koje sam zalijepila vrućim ljepilom! Na kraju sam premazala razrijeđenim drvofixom i uvaljala u šećer za efekt snijega!

Bilo mi je potrebno: stiroporna kuglica (najmanja), alu-folija, pištolj za vruće ljepljenje i kao što sam naprijed već rekla, različiti suhi plodovi, zatim, šećer, akrilni sprej!
Prvo sam kuglicu obukla u alu-foliju kako bih mogla lijepiti vrućim ljepilom i krenula s ljepljenjem formirajući krug.

U ovom primjeru je češer, ali može biti bilo što po vašem izboru :)))
Evo još nekih fotkica:




Onda sam radila kuglice sa špagom!
Za takve kuglice vam je potrebna špaga (možete kombinirati deblju i tanju špagu, čupavu i glatku), balon i drvofix koji se razrijedi sa malo vode (oko 10%)! Promiješati drvofix i umočiti špagu da se natopi ovim razrijeđenim ljepilom. Balon napuhnuti do veličine kakvu želite i počnite namotavati špagu u smjerovima koje god želite. Kad ste dovršili stavite svoju kuglu na papir, najbolje karton ili novinski, te povremeno okrećite svoju kuglu dok se ne posuši, a zatim probušite balon, oprezno ga odrežite škarama i izvadite van i vaša kugla je gotova. Možete je samo posprejati akrilnim sprejom u boji srebra ili zlata, a možete prije lakiranja proći sa vrućim ljepilom da vam kugla dobije izgled kao da je po njoj paučina! Isto tako, ukoliko mislite da vam izrada kugle nije uspjela, tada je možete rukama oblikovati  vrteći je ukrug i lagano potiskivajući formirajući krug (ako je potrebno još premazati razrijeđenim drvofixom i ostaviti da se posuši). Takva smanjena kugla će biti i iznutra prošarana špagom!









I onda sam još napravila jednu štalicu umjesto kuglice! Princip rada je isti samo što se, kad se špaga posuši, napravi otvor na jednoj strani i oblikuje rukama, s time da sam dodala grančice vrbe koje su dodatno učvrstile  štalicu. Sve sam polakirala srebrnim akrilnim sprejom, pa malo zlatnog pri vrhu, pa malo ljepila i šećera za efekt snijega! Unutra sam, za sada, stavila anđelčića"


A ovako nešto sam radila na podlozi od stiroporne kugle omotane u alu-foliju, pa sam ljepila osušene zelene latice i sve lagano prešla vrućim ljepilom...i posprejla srebrnim sprejom (ali jako malo, tek tolko da se ulovi ona prašina od spreja na niti od vrućeg ljepila) i dobila efekt paučine (uh ta paučina, baš ju volim :)))

Nadam se da sam vam bila inspiracija i da ćete probati same napraviti bar jednu kuglicu :)))

Broj komentara: 14:

Veronika kaže...

Ovo odlično izgleda... ne bi mi palo na pamet koristiti prirodne materijale za izradu ukrasa za bor, a većina ukrasa za bor mi uvijek izgledaju umjetno, što mi se nesviđa... svaka čast...

Anonimno kaže...

Prekrasno,odlična i jako kreativan ideja!!!
Pusa.

Tina kaže...

originalno,mastovito,dokaz kako se sve moze iskoristit i pritom dobit unikatni ukras za bor ručno raden.

svaka čast na idseji i originalnosti!

Lilly... kaže...

Koliko lijepih ideja! A napravit ću ja već nešto... neće mi vrag dati mira za ovu balon kuglu sigurno :)) Prekrasne dekoracije za živa dvorišna drvca, mislim da bi jednako lijepe bile i na nekom listopadnom drvetu! pozdrav! :)

Tatjana kaže...

Ideje za 150, a špagolikogulste mi se najviše sviđaju!

arba kaže...

Da stvarno odlične ideje...tako prirodno izgledaju a ja baš takve ukrase volim!!Sigurno ću pokušati ono s balonom..hvala na idejama!Pozdrav!!

Pipi kaže...

Sanja cudo siiiiii. Bravo. A tvoju paucinu obozavam i tvoju vrednu Michaelu. Da mi je jedne Michaele da mi sve slika, moj blog bi bio sada jos duplo puniji sa bozicnim radovima, ali nema Michaeleee, ja nisam sve postizala i otisli ne slikano, ali nema veze. Bice jos toga, mozda u medjuvremenu pronadjem i ja jednu Michaelu, blago tebi sa njom. Pusa za obadvije. Zelim vam lep porodicni provod i pozdravljamo i Zeljka naravno. Hvala na lepim idejama.

tatjana kaže...

prekrasne su!!! svaka čast!
ovakve sa špagom sam i ja radila prije godinu-dvije i stavrno su odlične!
a ove ostale - svaka čast na idejama! suuuper izgledaju!!!

Moj poklončić se polako ali sigurno izrađuje... pokušavam sve uskladiti sa obavezama na faksu i ide lagano... tako da - bit će, bit će... uskoro!
Adresu sam poslala na mail.

jasna kaže...

Izgledaju jako prirodno, kao da si ih upravo takve našla u prirodi i čine mi se idealne za objesiti ih na neke čemprese u dvorištu.
Ja kugle od špage radim sa štirkom i dobijem isti efekt.

kiselbri kaže...

Que trabajos mas bonitos !! Gracias por compartir estas ideas tan simples y tan vistosas .
besitos amiga y buen domingo.

Biljana kaže...

Kuglice su ti fenomenalne!!! Prirodni materijali, tvoja masta u kreacijama, efekt snijega, pa ne moze biti lijepse:)
Bravo draga!!!
Pusa

VolimBoje kaže...

Mašta čuda čini u tvom slučaju - prekrasne kuglice, naročito mi se dopada ovaj snježni efekt!

Mare kaže...

bravo na idejama i hvala na djeljenju:))).....kuglice od špage jako volim,za sve prigode su odlične....ali one smrznute su ipak moj favorit:)))....
pusa))...

Olivera kaže...

Kugle su krasne! Oduvek sam se pitala kako se prave i zato puno hvala na uputstvu, a da li cu se usuditi...pa nikad se nezna. Do tada cu uzivati u Vasim kreacijama :*