četvrtak, 2. rujna 2010.

Male stvari čine me sretnom!

Razmišljala sam kako da uopće počnem pisati ovaj post u kojem bih vam htjela pokazati male stvarčice koje sam radila zadnjih tjedan-dva i koje su mi posebno drage zato jer sam ih radila reciklirajući ono što se inače baci u smeće i tako sam shvatila da zapravo volim te male stvari, sitnice, nešto što je nekom beznačajno, mene je u trenucima njihove preobrazbe činilo sretnom i zadovoljnom! 
Kad osjećam potrebu da o ničem ne razmišljam uđem u svoje malo carstvo boja, kistova, salveta, otpadnih materijala, špaga, limenki, staklenki i ko zna čega se sve nakupilo u raznim kutijicama i kutijama...i onda krećem sa nekom svojom vizijom...prvo obojam predmet (ako mi ostane malo boje na kistu ne perem ga odmah nego prvo iskoristim to malo boje i usput pobojam bar jednu puževu kućicu ili kamen ili neku treću sitnicu), pa po stoti put pregledavam sve salvete i onda mi jednostavno sine neka ideja koja više puta zna biti sasvim suprotna od one moje prvobitne vizije...a kad radim, rasprostrem se doslovno posvuda, tako da se ne može hodati, ali jednostavno mi mora sve biti više manje na oku, a ne pospremljeno...hehe...moj kreativni nered! Tako vam otprilike nastaju moje male stvari koje me čine sretnom!
Evo nekoliko stvarčica kojima sam produžila životni vijek!
 Ukoliko vas zanima podloga ove višenamjenske vaze, u koju, btw. mislim posaditi kaktus, napravila sam na podlozi od CD-a, kamenčiće sam ljepila vrućim ljepilom, dodala malo školjkica, a cvijet...to je moj prvi cvijet od špage i jako sam bila sretna kad sam ga dovršila :)))

 Podloga od otpatka drva, pobojana, salvetna tehnika, puževa kućica, malo mahovine, jedan drveni cvjetak ukrašen bojama!

S obzirom da imamo psa koji se zove Pero i koji voli papati domaće kuhanu hranu, ali i onu iz limenke pa tako uvijek imam u zalihi nekoliko limenki koje nemam srca baciti, pa tako nastaju ukrasne posude za olovke, kistove, cvijeće, šta god... :)

Kutijica od kreme dobro će doći za sitni nakit!

Posudica od senfa i od sladoleda ovako ukrašene poslužit će već nekoj svrsi!
Toliko od mene, nadam se da vam se sviđa bar jedna od ovih mojih malih stvari koje meni puno znače!
Hvala na posjeti!

Broj komentara: 17:

Jasminka kaže...

Što je nekom otpad, tebi je to očito blago. Kad me ženice pitaju na čega sve može ići salveta, kažem im da samo pogledaju oko sebe. Ti si pravi primjer kao od ostataka napraviti predivne unikatne stvari. (hvala na reklamiranju) pozdrav, Jasminka

Izzy kaže...

I ja sam reciklaža freak, samo što sam trenutno još uvijek u fazi skupljanja... Ili bolje rečeno - gomilanja... Ne stignem ništa napraviti sebi, a najkritičije je s limenkama od pelata koje uporno čuvam... Čekaju bojanje, jadne...
Sviđaju mi se posebno "aranžmani" sa cvjetićima, slatko skroz! :)

Sanja kaže...

Hvala drage moje srodne duše Jasminka i Izzy...pusa

Anonimno kaže...

Preslatko je tvoje blago!
Slažem se s tvrdnjom da je tako malo potrebno da budemo sretni, samo što većinu vremena u svom životu provedemo u drugačijem uvjerenju:)
Čista petica za ideje, trud i kreativno izražavanje.
Pusa!

Sandra kaže...

Qué lindo todo y muy bueno reciclar!
Besos,
Sandra

Mare kaže...

nemam riječi,obožavam ovakve stvari i kad se od ničega napravi nešto....i to kakvo nešto:))).....
pozivam te da se uključiš u igru,na mom blogu ti je pozivnica:))....
M:)).....

jasna kaže...

Sanja, radiš baš prekrasne stvari, a kad je rađeno sa srcem, to se odmah vidi.

eda kaže...

Već sam ti jednom komentirala da od malih stvari radiš čuda, male-velike stvari koje obogate i tvoj život i život tvojih najbližih... mislim da je tvoj dom jedan predivan kolaž tvojih radova na svakom uglu...

mihaela kaže...

od dana kada se mama priključila svijetu kreativaca, naš dom je postao prekrasan i svakim danom je sve ljepši, svaka nova stvarčica, ma kako ona bila mala, osvijetli taj kutak u kojem je smještena :) tu su naravno i tatine starine i radovi koji daju neku posebnu čar u sve to; veselim se danu kad mama napuni obnovljenu policu sa svojim radovima :)

Sanja kaže...

Jaaaaj, sviđaju vam se moje sitnice!!! Mom oduševljenju vašim komentarima nema kraja, puno pusa i veliki zagrljaj Mihaeli, Edi, Jasni, Mare, Sandri i Zondri :)))

Maite - vitoma kaže...

Eres unica, me encantan tus pequeñas maravillas.
Un beso guapa.

Biljana kaže...

Zaista si mastovita i kreativna osoba, meni se dopadaju sve tvoje male stvari, bravo Sanja:)))
Pusa

VolimBoje kaže...

Slažem se s tobom - najljepše je kad nekoj odbačenoj stvari udahneš novi život! Tada iz običnog, ozloglašenog potrošača iznenada doživiš preobrazbu u kreativca...Izvanredan post, prekrasni i maštoviti radovi!

eda kaže...

Ma bravo za Mihaelu!!!

Tina kaže...

reciklirani predmeti su savršeni! mene je osvojila vaza i onaj mali cvjetić na početku posta,prekrasan je.

lindolina kaže...

Uvik me iznova oduševi kako netko ukrasi odbačene stvari. Moram priznat da me vaza (prva slika jel) najviše oduševila. Već dugo mi se mota po glavi da počnem radit te male/srednje/velike (u biti nije ni bitno kolike će bit) vaze i nikako počet mada imam kod kuće tih kamenja, malih školjkica. Još da se nabavi nešto sa čim lipit...

Danijela kaže...

Preeeslatki su ti radovi ! Onaj prvi cvjetak i kamencici i onaj drveni cjetic i mahovina na drvenoj podlozi su me-malo je reci odusevili ! I ja radim decoupage i kombiniram svasta pa isto tako uzivam u tim kreativnim neredima,nasmijala sma se na ono "salvete pregledavam 100.-ti put " i kod mene je tako. Neobicno kako neku salvetu vidimo toliko puta i ne uzmemo ju a onda kad dodje neki predmet kao da je cekala samo na njega savrseno mu odgovara ! Puno pozdrava i nastavi jer radovi su preljepi !