nedjelja, 15. kolovoza 2010.

Malo hekleraja

S obzirom da sam već pisala opširnije o heklanju (kukičanju) ovaj puta nemam puno za dodati osim da vam pokažem par svojih omiljenih heklanih radova koji povremeno krase moj životni prostor. 
Heklati me naučila moja dobra prijateljica kad sam imala nekih 25 godina, jer sam se stalno divila njenim heklanim tabletićima i stolnjacima, uzdisala sam nad njihovom ljepotom i onda mi je predložila da primim iglu i konac u ruke i primim se posla...tako je krenulo i mogu reći da mi nije bilo lako savladati nizanje očica, pa razni bodovi, oblici...a tek brojanje, najgori je prvi red kad se radi po šemi za ravni tabletić (meni više leže oblici koji se rade od sredine), krivo prebrojiš, paraš i idemo iznova! 
Eh, dosta priče, rekla sam da nemam šta pričati, a eto ipak sam se malo raspričala :)))
Ovaj heklani rad sa ptičicama je dug oko 2,5 m i napravila sam ga za komodu. Heklani dio sam radila posebno i naknadno ga ručno prišila na rub domaće tkanog platna s jedne i druge duže strane.

Budite mi i dalje vrijedne u svim svojim kreativnim hobijima, sa zanimanjem pratim vaše blogove i vaša umijeća kojima se divim! Puno pusa i zagrljaja...
Objavi komentar