subota, 15. siječnja 2011.

Pomponi od tkanine!

Ovo će biti post sa puuuunooo slika :))))
Želim vam pokazati kako se rade pomponi od tkanine koja može biti reciklirana, a može biti i kupovna...po želji i mogućnostima!
Prije svega, moram spomenuti blog "Diaryofacraftaholic" na kojem sam "pokupila" ovu ideju koja me odmah oduševila! Svakako pogledajte i taj blog na kojem ćete vidjeti kako su pomponi prigodno dekorirani sa "Valentinovo"!
Osim ove ideje, ovakve pompone možete iskoristiti na još puno načina, a sve ovisi o vašoj mašti (umjesto mašne na poklonu, dekoracija za zavjese, aranžman na stolu, kugla na boru, privjesak u vašem automobilu, ukras za vašu ljetnu torbu....)
Slike će vam sve pokazati kako sam radila svoje pompone, a potrebna su vam dva čvršća kartona (ja sam svoja prilično istrošila što ćete vidjeti na slikama i dodatno sam ih pojačala selotejpom), nacrtajte 2x šestarom dvije kružnice, jednu veću drugu manju unutar veće, zatim ih izrežite, a onda napravite prorez na svakoj, umetnite čvrstu tkaninu ili traku između dva kartona tako da dio trake visi izvan, jer ćete njome povezati svoje pompone, zatim počnite omatati tkaninu, što deblje, to će pomponi biti bogatiji.
Tkaninu pamučnu ili vunenu izrežite na trake cca 2-3 cm, po želji!
Skrećem vam pažnju da vam trebaju dobre, čvrste i oštre škare, ja sam svoje zatupila rezuckajući pompone, a bome sam dobila i žuljeve na prstima...nije bilo baš tako jednostavno kako se činilo :)))
Zavežite krajeve i stegnite, počnite rezati između dva kartona pridržavajući rukom gornji dio!Uklonite kartone i stegnite traku koliko god možete!
Obrežite višak...poravnajte!
Tadam!!!
Vrpca još viri...svezat ću mašnu ili nešto drugo smislit što mi već padne na pamet :))

I još neki pomponi radi kojih sam zaradila žuljeve, ali vrijedilo je :))))

Hvala mojoj dragoj Mihaeli koja je oduševljeno (hehe) sve poslikala, oke, ne baš sve, nešto sam i sama!
Lijep pozdrav mojim dragim čitateljima mog bloga!

Objavi komentar