nedjelja, 6. svibnja 2012.

Monotipija!

A gdje sam bila ja? U stanju monotonije, tj. psihičkog umora iz kojeg su me djelomično izvukli vaši pozitivni komentari, kao i nagrada koju ću s veseljem preuzeti...hvala vam...što bih ja bez vas?
Idemo se izvući iz monotonog raspoloženja i prepustiti se monotipiji! To je tehnika u slikarstvu koju sam naučila na tečaju i koja me osvojila svojom jednostavnošću i mogućnosti izražavanja vlastite kreativnosti! Izgledom je vrlo slično slikanju peglom, ali je ipak drugačije, a u mom slučaju slika se vodenim bojama na glatkom, sjajnom papiru (foto-papir ili papiri od kalendara)!
Za one koji žele znati više: "Riječ monotipija je grčkog korjena ( monos-jedini, typos-vrsta ). To je grafička tehnika; reproduktivni postupak u slikarstvu. Boja se nanosi kistom, tamponom ili štapićem na glatku staklenu, bakrenu ili cinčanu ploču. Kod monotipija se može koristiti glicerin ili ljepilo za tapete (za efektnije teksture). Upotrebljavaju se sve boje koje dolaze u slikarskim tehnikama ( akvarel, tempera, uljene boje ), ali namaz ne smije biti ni pregust ni prerijedak. Mogu se kombinirati i 2 ploče s 2 različita namaza. Svako novo otiskivanje zahtjeva ponovno slikanje na ploči pa svaki otisak ima vrijednost originala."
Zanimljiv tekst o monotipiji pročitajte OVDJE!
Ovo su moje prve monotipije!
Čuvaj me!
Negdje daleko!
Pogled!

Jedna izbliza...vrlo neobična!
Upali svjetlo!

Na kraju želim zahvaliti Klaudiji i Melanzani na nagradi kojom su me potakle da nakon kraće pauze napišem post!
Vezano uz ovu nagradu postoje i pravila!
1.) Navesti što voliš,a  što ne voliš jesti!

2.) Podijeli nagradu na 10 blogova i obavijesti ih o tome!

1.) Volim jesti sve, osim crnog rižota :)))
2.) Nagradu mogu preuzeti:
Olija, Goge,  Nely,  Jasna,  Cornella,  Andrea,  Ane,  Angie,  Sonaj, Miki!

Objavi komentar