petak, 11. svibnja 2012.

Mali vezeni jastuci!

Nadam se da sam sve vas koji me redovito pratite navikla na raznolikost sadržaja mojih postova u smislu da nikad ne znate, a vjerujte ne znam ni ja, kad ću što raditi i što ću objaviti, da li će to biti recikliranje, vezenje, heklanje, razne slikarske tehnike ili pak nešto sasvim drugo, jer sve zavisi o mom raspoloženju, s tim da mi ruke gotovo nikad nisu bez posla :))) No, što ili tko me tjera da stalno nešto radim? Na to pitanje ne znam odgovor, ali sam ga našla u komentaru na posljednjem postu naše Mare, a napisala ga je Jelena: "Zato se i bavimo ovim lepim stvarima da lakše pobegnemo od ružne stvarnosti."! I eto, to je to!
Jastuke sam vezla na domaćem tkanom platnu i ovdje moram napomenuti da sam primijetila na nekim blogovima da žuticu smatraju domaćim platnom (iz neznanja ili stavljanja nekog u zabludu, ne znam, ali ja osobno ne volim kad mi netko "prodaje maglu" ili "muda pod bubrege"), a oni koji znaju razliku, to primijete i znaju da su domaće platno i žutica kao nebo i zemlja!
Jastuci ovaj puta imaju oblik pravokutnika, ručno su vezeni, napunjeni vatelinom, te opheklani u tri reda. Neke šeme osmišljavam, crtam i kombiniram sama, dakle, mogu reći da se bavim i dizajnom, a što jednom napravim teško da ću opet ponoviti, u čemu se ogleda moja originalnost, znanje stečeno proučavanjem, čitanjem literature i vaših blogova, te vještine koje sam stekla radeći na mnogim područjima, od krojenja do završnog proizvoda, ali što opet ne znači da se svima mora sviđati, jer to je moje viđenje lijepog!
I slijedeći jastuk, pomalo decentnog izgleda, jer sam koristila samo bijeli konac!
I dvije torbice koje su nastale od ostataka platna...za šminku, pribor za pisanje i tsl.

Na kraju preporučam da posjetite blog "krpice i konci" i naučite jednostavan povratni bod ili otkrijte nešto što do sada niste znale, a o tkanju i domaćim platnima prisjetite se na postu "lan-tkanje-vezenje..."!
Do čitanja!
Objavi komentar