ponedjeljak, 28. srpnja 2014.

"Operacija" kupaona...i ormarić!

Uh...bilo je naporno...cijela kuća puna sitnih čestica prašine, pijeska, žbuke...ali, svemu dođe kraj pa tako i ovom poslu! Mislim da jako dobro znate o čemu govorim, jer svatko od vas je imao bar jedan veći zahvat u kući. Ja sam renovirala kupaonu, ali od podruma do septičke, tako da su mi osim kupaone i ostale prostorije u kući bile zahvaćene štemanjem, žbukanjem i tsl., a nakon dovršenog posla iz stare kupaone sam ostavila jedan ormarić koji više nisam mogla vratiti u novouređenu kupaonu a da i njega ne dotjeram!


Evo kako je izgledala stara kupaona koja je vapila za preuređenjem!
Ovdje je već sve staro bilo vani, nova žbuka i nove cijevi na zidu i podu...majstori su bili savršeni, brzi i jeftini - možete vjerovati? Ja nisam vjerovala tako dugo dok posao nije bio gotov!
I onda je osvanula...nakon samo 8 dana...nova kupaona! Izabrala sam neke pločice u klasi da uštedim nešto para, u dvije nijanse sive - svijetlije i tamnije, a za pod tamnije.
I onda sam čistila, čistila i čistila i jedva sam čekala da počnem raditi na ormariću, jer sam imala u glavi viziju kako želim da izgleda!
Prvo sam kitom za drvo popravila nedostatke, pobrusila, a zatim sam nanijela reljefnu strukturu na vratima  i gornjem dijelu pomoću šablone i kita za drvo.
Prednjice sam obojala u bijelo, a gornju plohu sam obojala (kao što se vidi na slici) unutar sivo, a izvana bijelo. Ručkice sam obojala u srebrnu, bridove ormarića i ručkica sam zacrnila. Šablonu sam također prešla crnom bojom...lagano.
Sivom bojom sam obojala unutrašnje dijelove kao i sa strane.
Evo još detalja!


I napokon...u cijelosti...dovršen ormarić!
 Ja sam jako zadovoljna...lijepo mi se uklopio u prostor, a ladica nikad dosta (barem meni) :)
Kako vam se svidjela cijela "operacija" kupaona i ormarić u sivo-bijeloj kombinaciji?
Da li bi nešto dodale, promijenile?  
Trenutno radim na sitnim detaljima poput čaše za četkicu, tegle za poneki cvijet, možda obučem teglu u sitne kamenčiće...imam puno ideja i bojim se da na kraju ne pretjeram :))))
Svim dragim čitateljima ovog bloga srdačan pozdrav i do čitanja!

Broj komentara: 11:

Goge kaže...

Bila si jako vrijedna i napravila odličan posao. Super je. Ne bih nista mijenjala ni dodavala.

rockgranny kaže...

Izvrsno! Kod mene istu sudbinu čeka dosadni ormarić za cipele i isto tako dosadna polica za knjige

Svashtaonica kaže...

Ormarić je predivan, svaka čast!
Nadam se da će uskoro i ove sitnice za kupaonu osvanuti na blogu..

eda kaže...

Draaaaga moja vrijedna Sanjica!!! A šta da kažem... totalno genijalno, divim ti se kako si sve uspjela skockati, rezultat je predobar!! i potpuno u nijansama i tehnikama koje volim:)
I ne zaboravi neke "sanjaste" zavjesice:)
Bravo!

eda kaže...

A gdje je nestao bojler?

Sanja kaže...

hahaaa Eda...tvom oku ništa ne promakne...bojler je na zidu suprotnom od tuš kabine i nisam smatrala potrebnim fotkati ga :))))
HVALA vam na komentarima!!!

Biljana kaže...

Odlican makeover Sanja,ormaric je predivan i uklopio se u cijelu pricu :)

ana@carpe_diem kaže...

fantastično! jako elegantno, izvrsno ti paše u kupatilo

Nataša kaže...

Operacija uspela!

Kombinacija sivo i belo verujem da lepo izgleda, neutralne su boje i lako je kombinovati detalje koji se, po potrebi, mogu menjati.
Ja bih uz to, recimo, dodala crvene detalje, ali to je, vec, stvar ukusa. Kako god da odlucis, ne sumnjam da ce biti kako treba.

Tina Maxima kaže...

Ovo je prelepo. Svaka vam čast na umešnosti. Pozz

nives kaže...

što drugo dodati nego woooooow svaka čast