nedjelja, 27. svibnja 2012.

Nove igračke :)))

Nije to bilo ni tako davno, prije samo šest mjeseci, kada sam dobila jedan originalan poklon, a radilo se o foto-albumu (ovdje se podsjetite) i toliko mi se svidio da sam morala potražiti spravice pomoću kojih bi mogla izraditi nešto slično! Hvala Eda što si nam pokazala na kako se to radi :))) (provjerite ovdje)! Dakle, nove igračke sam uspjela kupitit u knjižari, papiri, ljepilo i škare su uvijek tu negdje, samo mi je trebala motivacija, a nju sam našla istog časa kad sam shvatila da se približava rođendan moje Mihaele! Znate i sami kako to ide s rođendanima, više puta ne znate što pokloniti...i tako sam se sjetila da bi bilo dobro da Mihaela ima jednu bilježnicu s mojim receptima, točnije nekim jelima i slasticama koje ona voli, pa kad se jednom prihvati kuhače a mene ne bude u blizini, uvijek može zaviriti u svoju bilježnicu! I tako je nastala bilježnica "recepti moje mame" za moju Mihaelu!
...otvaramo bilježnicu...


Za izradu mi je bilo potrebno:
- tapeta (za korice) - prvo sam mislila da ću korice obući u tkaninu, ali sam pomislila kako bi se bilježnica mogla zaprljati, pa sam se odlučila za perivu tapetu
- drvofix
- ljepilo za papir
- svilena trakica (srca)
- bušač papira (tzv. čipkator)
- vrpce za za označivanje stranica s perlicom
- hamer papir (za korice)
- ispisani recepti
Kao što vidite na donjoj slici,crveni i roza papir sam izrezala na trakice koje sam presavinula na pola te "pročipkala" uzduž jedne i druge strane, a zatim sam ih povezala kroz sredinu iglom i koncem. Zatim sam na svaki lijepila (ljepilom za papir) po jedan list ispisanog papira s receptom ili pak praznog (na koji će si Mihaela moći naknadno upisivati recepte po svojoj želji)!
...zatvaramo bilježnicu...u kvadratić može upisati što želi...a srca su tu kao detalj kojim iskazujem svoju majčinsku ljubav..
...otvorena licem prema gore...
...okrećemo drugi list koji je prazan i u koji će upisati svoj prvi recept
...i tako se izmjenjuju ispisani i neispisani listovi papira :)))
Naravno, nisam stala na jednoj bilježnici, jer to je bio samo uvod u još jednu koju ću vam pokazati slijedeći put!
Hvala na pažnji :))))
Objavi komentar