četvrtak, 22. rujna 2011.

Neobične narukvice!

Sve je počelo nedostatkom inspiracije i postom "kamenčići, školjkice, špaga" u kojem sam upravo ja nekima od vas probudila inspiraciju, ali nakon tog posta ni ja nisam ostala uskraćena, jer bilo je tu motivirajućih komentara, poput Teinog "...znaš kaj...riješi se cd-a i zgruntaj o narukvici..." u čemu ju je podržala i naša "naplavina" :)))...i tak sam ja počela gruntat!
Dozvoljeno vam je smijati se, ali nemojte pretjerivati, jer ovdje se ipak radi o vrlo ozbiljnom poslu što ćete vidjeti u nastavku :)))
Hm, otkud da krenem? Od skupljanja kamenčića, vrećica, šivanja, peglanja, ljepljenja ili bojanja? Kažem vam, bilo je tu jako puno posla!
Mah, krenut ćemo sa sve četiri slikice ovih neobičnih reciklirajuće-ekološko osvještenim narukvicama!
I baš me zanima koliko bi vas stavilo na svoju lijepu ručicu upravo ovakve narukvice?
Sad ste ih vidjele, pa idemo po redu!
Prvo je trebalo nabrati kamenčiće, ali ne bilo kakvo, nego ono određenih veličina, oblika i boja i to je bio prilično težak posao, jer u gomili kamenja i kamenčića treba naći one prave! U berbi mi je pomogla Mihaela, a nakon toga smo sve lijepo oprale i razvrstale, a to je izgledalo ovako!
Neke od njih sam obojala bijelom akrilnom bojom, a našle smo i zanimljiv oblik čizmice i srca!
Ali samo kamenčići nisu bili dovoljni, jer mi je trebala podloga, a nju sam napravila od najlonskih vrećica (mogla sam ih nalijepiti na neku staru narukvicu i to bi bilo čas posla, ali to mi ne bi pričinjalo toliko zadovoljstva)!!! Dakle, sve narukvice imaju recikliranu podlogu!
Kratki opis postupka: Uzmete najlonske vrećice, izrežete im ručke i zadebljanja (donji dio i sa svake strane) pa ih položite u više slojeva jednu na drugu (širinu i dužine odredite sami, ali imajte na umu da će se prilikom peglanja stisnuti) i umetnete u papir za pečenje pa prelazite peglom (bez pare, na II) s jedne i druge strane dok se sve lijepo ne slijepi (eksperimentirajte)! Slikovni prikaz će vam bolje dočarati kako je to išlo s vrećicom od "mane" (primijetit ćete na nekim narukvicama i tamniju koja je od "dm-a")!
Nakon peglanja višeslojne najlonske vrećice višak sam jednostavno odrezala a rubove sam dodatno prošila šivaćom mašinom!
Ovakva podloga za moju narukvicu je bila pun pogodak, jer izgleda poput prave kože, nije gruba, a opet dovoljno čvrsta!
Na krajevima sam prišila tzv. čičak da se narukvicu ima čime zakopčati, a mogla sam staviti magnetiće, no nisam ih imala!
Zatim sam zalijepila one obojane kamenčiće koje sam na kraju dekupažirala, pa je ovo konačan rezultat neke moje ideje u glavi i rada!
Za drugu narukvicu sam odabrala pljosnato kamenje koje je samo po sebi bilo dovoljno lijepo da ostane takvo kakvo je, jedino sam ih posprejala sjajnim akrilnim lakom da istaknem njihovu prirodnu ljepotu!
(...hehe, nadam se da vidite s unutrašnje strane ženskicu s dm-ove vrećice)
 Zatim slijedi jedna koju sam nazvala muškom jer sam je napravila za malo jaču ruku, birala sam samo crne male kamenčiće, a na kraju sam je dodatno ukrasila špagom tak da je sva nekak muškasta na što se moj suprug jako smijal (sram ga bilo)!
Zatim jedna tanana na podlozi od plastične boce (izrezati širinu kakvu želimo a rubove paliti na svijeću)! Ukrasila sam je kamenčićima iznutra i izvana!
I na kraju jedna čipkasta!
Pripremljenu podlogu (kako sam naprijed opisala) omotala sam čipkastom tkaninom (koja je učvršćena ljepilom) te izrezala cvijet kojem sam u sredinu dodala jedan od onih prekrasnih gumbića o kojima sam vam već pisala kad sam ih dobila od Andree (prilikom kopiranja poveznice do njenog bloga isti nije pronađen, Andrea što se dogodilo?...poveznica stavljena ali nisam sigurna da radi)!
Eto, to je sve što sam napravila na temu narukvice, kamenčića i recikliranog materijala!
Kako vam se čini? Glupo, bezveze, smiješno, nosivo, zanimljivo ili ćete se odmah prihvatiti posla i napraviti nešto poput ovoga?
puse svima i do čitanja :)))
Objavi komentar