srijeda, 24. kolovoza 2011.

Decoupage na dva načina!

Kako vrućine ne popuštaju, radim puževim koracima i imam osjećaj da će mi mozak zakuhati, no pokušat ću vam opisati što sam i kako radila!
Prvi rad:
podloga-moj gipsani odljevak obojan bijelom akrilnom bojom
tehnika:  decoupage+2K
S obzirom da su ove ruže bile na bijeloj podlozi salvete samo sam ih iščupkala a to radim tako da ih iščupkam što bliže motivu. Osim toga, ja ne volim lijepiti cijele salvete nego više volim izrezati ili iščupkati! Lak-ljepilom za decoupage zalijepila sam ih na podlogu i to tako da sam prvo kistom premazala površinu gdje će ići ruže, koje sam odmah položila na podlogu i preko njih lagano premazala lak-ljepilom (kojeg nikad ne stavljam previše) poravnavši i fiksirajući salvetu. Nakon što se osušilo, po cijeloj površini sam nanijela Step1 i nakon 30 minuta čekanja nanijela sam Step2 i ostavila sušiti, te sam na kraju krpicom utrljala zlatni prah.
Rubove sam obojala zlatnom akrilnom bojom te dodatno ukrasila zlatnom konturom (točkicama po ivici ruba)!

Drugi rad:
podloga: laminat
tehnika: decoupage+sjenčanje
materijal: rižin papir, drvofix, akrilne boje, pletena traka
Podlogu sam obojala bijelom akrilnom bojom na koju sam nanijela drvofix po gornjem dijelu vodoravno i lijevom okomito, a zatim sam još jedanput obojala bijelom bojom. Nakon sušenja slijedilo je apliciranje (opet iščupkanog) rižinog papira, te doslikavanje i sjenčanje akrilnim bojama (zelenom, žutom, smeđom, bijelom, odnosno mixevima istih)! Na kraju sam po rubu zalijepila traku-pletenicu te sve zaštitila akrilnim lakom!
Trebam li još nešto dodati? Nadam se da sam ipak sve rekla, a ako nisam, pitajte!
Svima lijep pozdrav, pijte puno tekućine, preporučam ledeni Radler s limunom :))) mah mah...ja odoh na jedan

23 komentara:

Nena3110 kaže...

Divno, Sanja!
Tvoji radovi su uvek prelepi!

Romana kaže...

Hvala na ovako detaljnom opisu i lijepim radovima! :)

Biljana kaže...

Nadam se da ti je prijao Radler, a radovi su ti preprelijepi:-))
Pusa

kiselbri kaže...

Muy bonito!! Luce precioso.
Saludos amiga desde España.

Prirodna kaže...

hvala puno na tutorijalu i svemu, što svoje znanje nesebično dijeliš s nama, ja još učim taj decoupage, početnik sam :) :)

PS.giveaway na blogu Medena Wonderland, svrati, pusa

Tatjana kaže...

Svaka čast na iscrpnom objašnjenju.Radovi su odlični.Prvi je ipak prvi, mislim rad :))

Suzana kaže...

Krasni radovi. Rižin papir čupkamo? Dobro-probat ću, tj poslušat ću te.

Sanja kaže...

Hvala vam drage moje što ste uvijek tu i širite pozitivnu energiju na mene :)))
Suzana, da čupkam rižin papir, bez brige, samo treba malo pripaziti na niti koje je potrebno otrgnuti a osim toga iščupkani rižin papir se može lijepiti i jedan preko drugog :)))

Sandra kaže...

Uvijek me impresioniraju pukotine, moram to početi raditi:) Ovaj motiv sa rižinog papira je super, još sjenčanje, ma oborila si me s nogu:))) Ja isto ponekad čupkam rižin papir ali te niti...imaju svoju volju i rado se otkine kamo ne treba:)

Karmen kaže...

Draga moja ti si hiper produktivna. Obasipaš nas kreativnim idejama i uradcima. A tek kada sam vidjela sve one gipsane odljevke.....hehehe odmah sam znala da će tu biti svega lijepoga. Jedva čekam novi post. Što li je slijedeće?

Anonimno kaže...

mah mah i tebi, nadam se da si mislila na nas dok si pila radler..heheh. Radovi prekrasni kao i uvijek. Puno pusa!!!!!

Tina kaže...

radovi su prekrasni,sve ljepše od ljepšeg! opet promjena izgleda bloga? ova mi se bas sviđa

Anonimno kaže...

Ruže obožavam,prekrasno si napravila!
Pukotne su savršene, sve pohvele!

Pusa:)

Mare kaže...

haha ti si se baš navukla na limun s pivom:))))...
radovi i objašnjenja uz njih su baš onako u tvom stilu lijepi i jasni:)).....sviđa mi se ova druga ploča s rižinim papirom koji se lakše čupka ako se lagano prođe s mokrim kistom po rubovima:))....
e da,i da me ubiješ ne vidim točkice:))))...

MartaV kaže...

svaka čast :)))) slika je prekrasna!!! no imam pitanje, za decoupage sam polu idiot i rijetko ga koristim osim u osnovama....dale - što dobiješ s time što si akrilnu boju premazala drvofixom i onda opet akrilom?

Jolanda kaže...

Predivno Sanja!!!!!! Nemrem se odlučit koja mi je ljepša :))))
Pusa

Sanja kaže...

hehe...Mare ne vidi točkice...ko da sam ja tvoje vidla (znaš koje) :))))...hvala za savjet više...lakše je čupkati ako se prođe po rubovima mokrim kistom!
Kakav nered - ovako, drvofix u mom slučaju može poslužiti kao dodatni efekt, s obzirom da se radi o rižinom papiru koji ima končiće koji idu u raznim smjerovima htjela sam naglasiti gornji dio s imitacijom končića a da bude izbočen, pa sam na taj način nanijela drvofix i na tom dijelu kad pređeš rukom osjetiš neravnine tj. izbočine koje se u stvarnosti i vide, ali na slici ne baš najbolje, a sa lijeve strane sam ga nanijela spiralno i kad sam bojala preko njega dobila sam efekt izbočina koji mi se super uklopio u cijelu sliku kakvu sam si zamislila....eto, volim eksperimentirati i to je to, trebaš samo isprobati mogućnosti drvofixa i vidjet ćeš da možeš pomoću njega dobiti različite efekte, pa čak i pukotine :)))

Jasminka kaže...

Ne znam da li je to radi Radlera, radovi su ispali prekrasni. Posebna mi je ova druga slika. Boje se super stapaju jedna u drugu. Budi vrijedna, ma šta je to 39 stupnjeva za tebe. Pozdrav

Sandra kaže...

Hermosos Sanja! Esas rosas son preciosas, y el craquelado me encantó!
Un beso,
Sandra

MartaV kaže...

aaa...tak sam si nešto i mislila da bi moglo biti :)) hvala Sanja....jednom ću se upustiti u eksperimetiranje :)))

Sanja kaže...

Bingo!!! Jasminka pogodila si...Radler je u pitanju...probajte, čini čuda :))))

Pipi kaže...

hahahah, ja definitivno tvrdim da je radlr u pitanju, ali je radler u ovom slucaju dobio ekstra ekstazi spoj. Bravo Sanjice, ovo je bolje nego bilo koji pucaso, salvator dali i td..., Pusa za tebe radlerku hiper kreativnu.

Unknown kaže...

Prelepo! Super mi je što uvek lepo i jednostavno objaniš kako si radila. Efekat koji se dobija sa 2K mi se jako siđa, i taj rad je moj apsolutni favorit!