srijeda, 24. kolovoza 2011.

Decoupage na dva načina!

Kako vrućine ne popuštaju, radim puževim koracima i imam osjećaj da će mi mozak zakuhati, no pokušat ću vam opisati što sam i kako radila!
Prvi rad:
podloga-moj gipsani odljevak obojan bijelom akrilnom bojom
tehnika:  decoupage+2K
S obzirom da su ove ruže bile na bijeloj podlozi salvete samo sam ih iščupkala a to radim tako da ih iščupkam što bliže motivu. Osim toga, ja ne volim lijepiti cijele salvete nego više volim izrezati ili iščupkati! Lak-ljepilom za decoupage zalijepila sam ih na podlogu i to tako da sam prvo kistom premazala površinu gdje će ići ruže, koje sam odmah položila na podlogu i preko njih lagano premazala lak-ljepilom (kojeg nikad ne stavljam previše) poravnavši i fiksirajući salvetu. Nakon što se osušilo, po cijeloj površini sam nanijela Step1 i nakon 30 minuta čekanja nanijela sam Step2 i ostavila sušiti, te sam na kraju krpicom utrljala zlatni prah.
Rubove sam obojala zlatnom akrilnom bojom te dodatno ukrasila zlatnom konturom (točkicama po ivici ruba)!

Drugi rad:
podloga: laminat
tehnika: decoupage+sjenčanje
materijal: rižin papir, drvofix, akrilne boje, pletena traka
Podlogu sam obojala bijelom akrilnom bojom na koju sam nanijela drvofix po gornjem dijelu vodoravno i lijevom okomito, a zatim sam još jedanput obojala bijelom bojom. Nakon sušenja slijedilo je apliciranje (opet iščupkanog) rižinog papira, te doslikavanje i sjenčanje akrilnim bojama (zelenom, žutom, smeđom, bijelom, odnosno mixevima istih)! Na kraju sam po rubu zalijepila traku-pletenicu te sve zaštitila akrilnim lakom!
Trebam li još nešto dodati? Nadam se da sam ipak sve rekla, a ako nisam, pitajte!
Svima lijep pozdrav, pijte puno tekućine, preporučam ledeni Radler s limunom :))) mah mah...ja odoh na jedan
Objavi komentar