utorak, 7. rujna 2010.

Kreativnost na djelu!

Pozdrav svim čitateljima mog bloga! 
Nadam se da upravo na ovom mjestu pronalazite bar mali djelić neke nove ideje za vlastito kreativno stvaranje, kao što ja pronalazim na mnogim drugim kreativnim blogovima!
U ovom postu donosim vam decoupage na drvenim podlogama.
Prvi je na redu drveni sanduk koji sam obojala u dva sloja bijelom akrilnom bojom te dodala cvjetne salveta-uzorke i to ovaj puta i onaj manje vidljiv drugi sloj. Sad sam u velikoj dilemi koja će biti namjena ovog drvenog sanduka, jer mi sad izgleda kao drvena škrinjica za ručne radove samo što nema poklopac s ključićem!





 Ovaj gornji dio - poklopac sanduka mi se baš i ne sviđa zato jer sam trebala iščupkati salvetu, a ne nanijeti tako cijelu, ali oke, kako sam rekla na početku "šta bude-bit će" i tako je i ostalo :)))
Drvena okrugla daska postala je vješalica za kapute ili za cvijeće...još ne znam, ali znam da je vješalica...nije mi baš savršeno ispalo to sa prskanjem bijele boje jer imam jednu veću prskotinu...ovdje sam radila sa čipkom i akrilnim crnim sprejom, a suprug je učvrstio vješalice koje je on pobojao i patinirao...i baš me je iznenadio!
 Ah znam tegla sa suncokretom se ne uklapa u cijelu crno-bijelu priču, ali ona mi jedina ima ručkicu zato jer sam ju napravila od kantice za vrhnje, pa sam je samo objesila na ovu novu vješalicu, a iznad je starinski drveni držač za ručnike koji sam vam pokazala u jednom starijem postu.
 Ispod nove vješalice je obješena preslica koja će tu biti neko vrijeme dok je ne premjestim na drugo mjesto, jer sam sklona stalnom mijenjanju stvari u prostoru...na opće oduševljenje mog supruga...hahaha

I za kraj još jedna vrijedna stvar, odnosno tri u jedan....slike suprugovog djeda kojeg je posebno volio...stare crno-bijele slike stavila sam u okvire koji sam obojala crnom bojom, krakle lak i bijela boja, pa malo patiniranja..a djed je bio ljubitelj konja, lovac i domoljub.


23 komentara:

Branka......... kaže...

sanduk mi je stvarno prekrasan...(podsjetila si me da imam stari vojnički sanduk -kofer..mislim da je iz I svj. rata..moram potražiti kod mame na tavanu)...sve je lijepo..ali vješalica mi je naj...

eda kaže...

Oduševljena sam!!! Ne znam šta bih prije komentirala!! Prvo, kutija je genijalna, ne znam koje su dimenzije (možda da ti služi za salvete i repromaterijal??), je li ono kombinacija prvog i drugog sloja salvete ili je bijeli premaz preko salvete?
Drugo, crno bijela daska sa držačima je mrak mrak!! E da znaš da ću je sebi napraviti, ali kao držač za oglice... Hvala na inspiraciji...

Jasminka kaže...

Kutija je taman za tvoje ručne radove. Kutija koja je lijepa izvana,u sebi će čuvati tvoje "blago". Što se tiče slika, mislim da bi i djeda bio zadovoljan da ih sada vidi. Pozdravi svog Podravca. Meni moj Virovec također pomaže napraviti što god trebam od materijala za tečajeve. Pozdrav i tebi od Jasminke.

Sanja kaže...

Draga Branka, s obzirom na tvoju vještu umjetničku ruku pitam se šta još radi stari vojnički sanduk na tavanu tvoje mame :))) ...a vješalica ti je naj?...tome se nisam nadala!
Draga Eda, sanduk je dimenzija 70dx40šx50v, dakle ima ga...da, kombinacija prvog i drugog sloja salvete, ali drugi puta moram drukčije tj. prvo staviti drugi sloj salvete, a preko njega prvi sloj, jer sam ovaj napravila obratno, a to baš i nije dobro...i tebi se sviđa daska-vješalica...ma ne mogu vjerovati, a tako sam je bzv. napravila, tj. eksperimentirala sam :))) Hvala vam puno!

Anonimno kaže...

Sanduk je prelijep ali vješalica mi je onako baš po mom guštu.
Elegantna i decentna.
Vidi se da si se trudila, bravo Sanja!

Pusa.

Sanja kaže...

Draga Jasminka, moj suprug puno pozdravlja svog zemljaka, tvog supruga, te mu poručuje da ne smije pokazati kolko zna jer će nastradati kao i on :)))
Hvala na komentaru, puse iz Podravine!

Sanja kaže...

Draga Zondra, hvala ti puno...pusa!

Anonimno kaže...

Prelepi radovi! Pozdrav ,Raki ♥

kaća kaže...

prekrasni radovi sanja,posebno sam odusevljena vjesalicom,mrak je..bravo za tvoje vrijedne ruke..kisss!!!

Anonimno kaže...

evo i ja malo "prošetala" blogom...kakvih divnih stvari ima! kad smo kod prskanja baš sam jučer i ja završila jednu vješalicu i dobro bi joj došla koja kap, al meni to ne ispada nekako "prirodno" tufnasto :( pa se bojim da je ne upropastim

Sanja kaže...

Hvala drage moje Raki, Kaća i "prozorudom"...ne trebaš se bojati da ćeš nešto upropastiti prskanjem boje, samo prije istresi višak boje (kist ili četkica za zube) pa se onda malo odmakni i prijeđi prstima po kistu ili četkici - ja sam i sebe poprskala :)))

jasna kaže...

E, ovo je stvarno kreativnost na djelu!
I meni je vješalica najljepša, iako su i drugi radovi lijepi.
Samo ti radi i budi i dalje kreativna Sanja.

Elena kaže...

E ovo je prelepo! svaka cast! Najvise mi se svidela vesalica :D
jjbeautysecrets.blogspot.com :)

Biljana kaže...

Draga kolegice, naravno da je tvoja stranica izvor inspiracije (kao i ostale) bila si marljiva kao pcelica:)))
Radovi su super, posebno sanduk, sa meni omiljenim motivom ruze, bravo Sanja:))
Pusa iz Rijeke

Mare kaže...

e sad šta da ja kažem kad su već svi prije mene rekli sve:)))....
hehe ali sva sreća na mojoj blagoglagoljivosti pa ću ,nadam se,uspjeti napisati par rečenica:))......
evo i ja ću te iznenaditi i reći da je vješalica pun pogodak i zaslužila je da prošeta po cijeloj kući - na oduševljenje tvojih ukućana:)))....
a kutija koja je na kraju fajn komad je lijepa,sviđa mi se to korištenje drugog sloja salvete......iskreno i meni je cijela salveta na poklopcu malo prst u oko ali...:))))
obožavam stare porodične fotografije ( na žalost nema vlastite) i jedino mi je žao da djedove fotografije na vidim bolje ali i ovako izgledaju kao pravo porodično blago:))....
toliko,ukratko:))....
M...

Sanja kaže...

Jasna, Biljana, Mare, Stay B. - zahvaljujem vam na svemu što ste napisale :)))
Mare, zbilja si bila "blagoglagoljiva" a duhovitosti ti nikad ne nedostaje,
puse svima

Sandra kaže...

Me gusta la caja con esas rosas! Me encantó el perchero! Como siempre todo lindo!
Besos,
Sandra

Maite - vitoma kaže...

Como de costumbre preciosooooooo.
Besos guapa.

Sanja kaže...

Muchas gracias mi amor Maite-vitoma y Sandra, besos...

Good Ghost kaže...

jako lijepo, i sanduk i vješalica i okviri. Ja sam na proljeće jedan sanduk obukla salvetama i potrošila više od jednog pakungha lijepila. A navodno ide dobro i s drvofixom.
pozdrav

Sanja kaže...

Hvala ti G.G. na komentaru i na uvijek dobro došlom savjetu :)))

mihaela kaže...

pohvaljujem novi izgled bloga, jako mi se sviđa :))))

Tina kaže...

prekrani radovi!