petak, 10. rujna 2010.

Decoupage terracotta!

Terracotta crijepovi (koje mi zovemo biber-crijepovi) različitih oblika i veličina oslikani decoupage tehnikom mogu zaista uljepšati i oplemeniti prostor u kojem boravite bilo da se radi o vikendici ili kući, bitno je da odiše toplinom koju daje drvo i topli zemljani tonovi, pod obrađen terracottom ili pak stari drveni podovi, možda neobrađeni zidovi ili dijelovi namještaja od punog drva, a mogućnosti u izboru boja i motiva su raznolike i prilagodljive svakom prostoru. 
Pred nama je berba grožđa...još samo da grane sunce da što prije dozori..., ali moje grožđe na terracotta crijepovima je spremno za berbu. 
Radila sam decoupage tehnikom na starim crijepovima koji imaju vidljiv zub vremena i baš zato volim na njima raditi, a osim toga oslikala sam i par kupovnih crijepova koji su zanimljivi jer su mali i bucmasti! Radila sam sa akrilnim bojama (uglavnom zemljanih tonova), krakle lak, malo sjenčala, malo patinirala, malo stavljala onaj drugi manje vidljiv sloj salvete, dodavala na bobice 3D (na mali crijep...koji se baš i ne vidi na fotkama) i tako...zaigrala sam se i u konačnici nešto i napravila. 
Fotografirala ih je moja Mihaela i hvala joj na trudu (zato su tako ljepi...hehe)...
ali opet nisam stigla prije fotografiranja provući kroz rupe špagu, vrpcu ili već nešto, 
što ću naravno svakako učiniti i onda će to biti to!
...pa pogledajte što sam radila...
baš me zanima koji će vam se najviše svidjeti i slobodno dajte svoje kritike i prijedloge, jer dobra kritika potiče da se drugi puta bolje potrudim i napravim nešto još bolje...hvala


Hvala!


Objavi komentar