nedjelja, 2. listopada 2011.

Na temu višnje!

Iako je berba višanja iza nas, napitak se još uvijek može procijediti u prigodnu staklenu ambalažu kako bi znali  da se baš u toj boci nalazi vaš omiljeni slatkasti napitak lijepe crvene boje, a koji se priprema na način da se u staklenku stavi 1,5 kg višnji i 1 kg šećera (red šećera, red višnji) i ostavi stajati na suncu tako dugo dok se ne otopi šećer (povremeno promiješati, 7 do 30 dana), dodati 1-1,5l domaće rakije promiješati i ostaviti oko tjedan dana, pa procijediti i konzumirati ili ostaviti u staklenki na mračnom i prozračnom mjestu pa konzumirati i višnje i višnjevaču (ja volim jesti upravo takve višnje)!
Recept za boce: akrilne boje, salvete, krakle lak, bitumen, konture za staklo, završni lak
Evo dvije boce koje sam radila (jednu za svoju višnjevaču, a jednu za prijateljicu)!

Do čitanja :)))
Objavi komentar