utorak, 16. kolovoza 2011.

Pijesak+ljepilo+das=?

Sigurno se pitate što radi vaš omiljeni barmen? Neeee, pitate se što je sad pak radila vaša omiljena kreativka! Hehe, bila vam mila ili ne, počastit ću vas s novom idejom :)))
Pa krenimo!
Znate one staklene lampaše koji su lijepi, ali u njih idu toliko mali ulošci da s vremenom shvatimo kako su nam skroz beskorisni, jer cijeli stakleni lampaš košta koliko i uložak za njega...e što to ne volim, al volim reciklirati i zato, kako ih ne bi bacila, odlučila sam da će mi poslužiti kao vaze, a u njihovom izgledu i namjeni nema ograničenja, pustite mašti na volju! Nemojte mi zamjeriti što nisam stavila sliku lampaša kako je prije izgledao, jer to bi bilo malo too much, ali svi znate kako izgledaju!
Kako sam ih radila?
E pa ovako: uzela sam malo das-mase i izvaljala u zmijice jednake duljine koje sam zatim uvinula u slovo S s malo izduženijim donjim dijelom, ostavila sam da se kratko posuše pa sam pomoću drvofixa prilijepila sa oba kraja svoje buduće vaze (u početku se malo skliže po staklu pa je potrebno imati ih na brizi i posložiti na mjesto dok se ljepilo ne osuši, ali možete lijepiti i vrućim ljepilom)! Ostavila sam da se tako suši do slijedećeg dana!
Zatim sam cijelu staklenku premazala drvofixom i posula pijeskom (ja sam kupila u Ofertisimi dekorativni pijesak, a vi možete koristiti i pravi)! Opet sam ostavila do slijedećeg dana da se sve dobro posuši!
Zatim sam posprejala srebrnim akrilnim sprejom i vaza je gotova! Pisofkejk :))))
Umjesto akrilnog spreja možete bojati akrilnim bojama i napraviti decoupage ili nešto treće što vam padne na um! Ako se dosjetite još neke ideje sa staklenim lampašima molim vas da mi javite, voljela bih to vidjeti!
Evo i druge vaze koja je malo veća od prve, a ukrasila sam ih osušenim stabljikama pšenice (ubrane u vrijeme kad nisu bile sasvim suhe i sušene na zraku), ječma i sitnih makova koje sam također posprejala srebrnim akrilnim sprejom!
Ovako je izgledalo prije:




Do čitanja!

Broj komentara: 19:

Unknown kaže...

Kad kreativka gleda svojim očima, stvori nešto. I iz ničeka nastane umjetničko djelo. Tebi nema ravne kretivke

Suzana kaže...

Ideja je marak odlična-priznam ne bih se toga sjetila jer su lampaši nešto tužno i nužno...u svakom slučaju bravo za tebe.

LivesArt kaže...

Super ideja , lijepo ih je vidjeti u nekom novom veselijem ambijentu!

Biljana kaže...

Draga Sanja ti si izvor ideja, fantastican makeover kao i uvijek:-)
PS:
Nasmijala sam se citajuci pocetak posta, meni si definitivno mila i draga:-))

Good Ghost kaže...

Odlično draga, tko bi rekao da su to nekad bili lampaši

eda kaže...

Ti si definitivno moja omiljena kreativka!!
Lampašice, ovo je tako dobroooo!!

Prirodna kaže...

jako dobra ideja, svaka čast :) :)

Jolanda kaže...

Ovo je prepre dobro!!!!!!!!!!!!!!!!

melanzana kaže...

Slažem se s curama, ideja ti ne nedostaje i ova ti je super...

Anonimno kaže...

Pisofkejk, preeedobro!!! morala sam dvaputa dobro pročitati da vidim šta piše, hahaha. Ma ideja je ludilo, obožavam te što kod tebe nema bacanja. Iako si veća u prsima od mene, kako kaže Mare, svejedno si jedna od najdražih blogerica!!! Puuusa :)))

Nena3110 kaže...

Savršena je vaznica!
Oduševljava me tvoja umešnost za sve si majstorica.

Milita kaže...

Hola muy bonitas. Besiños Milita.

Angie kaže...

Super reciklaža.... obožavam drvofiks u kombinaciji sa svačim.... zakon si!

Branka......... kaže...

Da te nema trebalo bi te izmisliti....ti stalno recikliraš i recikliraš....možda te primjete i zaštiti okoliša....šta da ti kažem o izradi????ideja super..a o izradi da ne pričam.....(pardon pišem)....POZZ

Tatjana kaže...

Odlična ideja,a lampaš je ispao pravo malo remek-dijelo.

Pipi kaže...

Sanjice ovo je fantasticno. A od vas mi ideje tresu mozak. Ako ovako nastavite, pobecicu od vas. Vise ne znam cega prvo da se uhvatim. Ja samo na kratko odletim negde, a kod vas svega i svacega, pa mi pocnu razne ideje onda dolaziti, da ni nocu vise ne spavam od snova. Spavam na brzaka i sada odoh na posao, kuca mi je puna materijala.

Karmen kaže...

Ovo se zove kreativnost! Sviđaju mi se jako ove pisofkejk ručkice koje bajdvej klize na sve strane ali ti moraš biti spretna sve pohvatati, zalijepiti i ovako prezentirati. Ma što da kažem OBOŽAVAM TE!

Sanja kaže...

Svima jedno veliko hvala, a i ja vas volim, kao i vaše vrijedne ruke i kreativne glavice :))))

Unknown kaže...

Očigledno je da su mogućnosti za recikliranje bezbrojne, treba samo imati mašte i volje i vredne ruke, a ti sigurno imaš sva tri! Fantastično!