utorak, 16. kolovoza 2011.

Pijesak+ljepilo+das=?

Sigurno se pitate što radi vaš omiljeni barmen? Neeee, pitate se što je sad pak radila vaša omiljena kreativka! Hehe, bila vam mila ili ne, počastit ću vas s novom idejom :)))
Pa krenimo!
Znate one staklene lampaše koji su lijepi, ali u njih idu toliko mali ulošci da s vremenom shvatimo kako su nam skroz beskorisni, jer cijeli stakleni lampaš košta koliko i uložak za njega...e što to ne volim, al volim reciklirati i zato, kako ih ne bi bacila, odlučila sam da će mi poslužiti kao vaze, a u njihovom izgledu i namjeni nema ograničenja, pustite mašti na volju! Nemojte mi zamjeriti što nisam stavila sliku lampaša kako je prije izgledao, jer to bi bilo malo too much, ali svi znate kako izgledaju!
Kako sam ih radila?
E pa ovako: uzela sam malo das-mase i izvaljala u zmijice jednake duljine koje sam zatim uvinula u slovo S s malo izduženijim donjim dijelom, ostavila sam da se kratko posuše pa sam pomoću drvofixa prilijepila sa oba kraja svoje buduće vaze (u početku se malo skliže po staklu pa je potrebno imati ih na brizi i posložiti na mjesto dok se ljepilo ne osuši, ali možete lijepiti i vrućim ljepilom)! Ostavila sam da se tako suši do slijedećeg dana!
Zatim sam cijelu staklenku premazala drvofixom i posula pijeskom (ja sam kupila u Ofertisimi dekorativni pijesak, a vi možete koristiti i pravi)! Opet sam ostavila do slijedećeg dana da se sve dobro posuši!
Zatim sam posprejala srebrnim akrilnim sprejom i vaza je gotova! Pisofkejk :))))
Umjesto akrilnog spreja možete bojati akrilnim bojama i napraviti decoupage ili nešto treće što vam padne na um! Ako se dosjetite još neke ideje sa staklenim lampašima molim vas da mi javite, voljela bih to vidjeti!
Evo i druge vaze koja je malo veća od prve, a ukrasila sam ih osušenim stabljikama pšenice (ubrane u vrijeme kad nisu bile sasvim suhe i sušene na zraku), ječma i sitnih makova koje sam također posprejala srebrnim akrilnim sprejom!
Ovako je izgledalo prije:
Do čitanja!
Objavi komentar