četvrtak, 21. srpnja 2011.

Mirisne vrećice!

Jedino što je kod mene uspješno raslo, cvalo i rodilo je lavanda!!! Klima se skroz promijenila i ovo dugo sušno razdoblje uopće nije normalno! Mučila sam se na svom vrtu, sadila i plijevila, a ubrat ću jedno veliko NIŠTA!
Da ublažim depresiju zbog napornog rada koji nije urodio plodom prepustila sam se opojnom mirisu svoje lavande! Ubrala sam je prije tjedan dana, svezala sam ju u snopiće i pustila da se osuši vani na zraku i prije nego sam poskidala njene cvjetove trebalo je sašiti vrećice u koje ću je posrepmiti!
Mislila sam složiti jedan tutorijal o šivanju vrećica, ali sam odustala, jer sve je lijepo objašnjeno i napisano na nekim blogovima pa ukoliko vas zanima pogledajte na: Vilibald.com, Argopirgasto.blogspot.com, Ruzmarinke.blogspot.com!
Kad sam krenula sa šivanjem poprilično sam se razbacala sa tkaninama i vrpcama, a ideje su mi se nizale jedna za drugom...decoupage na platnu, aplikacija, čipka, vezenje, organdij...stvarno nisam znala otkuda da krenem, no ipak sam se ograničila na količinu od njih desetak, a pokazat ću vam njih nekoliko različitih veličina, oblika i način izrade!
Na fotki ispod nalaze se tri vrećice od žutice, na prvoj sam samo prišila komadić neke mrežaste vrpce, drugu sam radila deocupage (sličice su sa obadvije strane) i treću sam izrezala motiv djevojčice s cvjetnim buketom iz neke tknanine (stare jastučnice) i samo sam opšila šivaćom mašinom rubove!
Od organdija!
Kockasta tkanina (te su mi najmilije)!

Do slijedećeg pisanja svima šaljem miris lavande iz Podravine :))))


Objavi komentar