utorak, 19. srpnja 2011.

I ja imam etui!

Nakon što sam se divila svakom etuiu koji bi vidjela na vašim blogovima, konačno sam odlučila da će i moj postati ljepši (u svakom slučaju neće biti obični crni)!
Dugo mi je trebalo da se odlučim koju salvetu ću staviti na svoj etui i ne moram vam uopće govoriti da sam sto puta prelistala salvete koje imam! U uži izbor je pala jedna sa sitnim cvjetićima na crnoj podlozi, zatim jedna koja ima cvjetove uokvirene kao markice i jedna jedina nesvakidašnja stara jednostruka salveta na koju je pao moj izbor! I krenula sam obojati etui bijelom akrilnom bojom tapkajući spužvicom u dva sloja i treći sloj kistom, zatim salveta i na kraju 2K i utrljavanje u pukotine prvo smeđe uljane boje, koja mi se btw. nije svidjela, pa sam utrljala srebrni prah i sve polakirala 2x!
I ne preostaje mi ništa drugo nego vam pokazati moj stari, novi etui!
S obzirom da je vrijeme suše i ni trava više nije zelena ovakva podloga je Mihaeli odlično poslužila za fotografiranje!
Motiv: gejša!
Ako niste znali, pojam gejša je sastavljena iz gej(芸) što znači umjetnost, a u književnom japanskom jeziku naziva se geiži (umjetnica), a u dialektu geitko što znači dijete/djevojka umjestnosti!
Gejša je žena koja proučava drevne umjetnosti, japanski ples i glazbu, ona mora biti graciozna, šarmantna, obrazovana, duhovita i lijepa, a osim toga treba znati pjevati, plesati, slikati, znati ceremoniju čaja, svirati itd.
Izvor: Wikipedija
Sebe ne mogu naći ni u jednoj osobini gejše, al eto, svidjela mi se i zato je odsad imam na svom etuiu :))))
Još malo slikica na drugoj podlozi!
Naravno, uvijek volim preporučiti posjetiteljima mog bloga da posjete i neki drugi blog za koji smatram da će pružiti čiteteljima nešto više i bolje na istu temu (drugo mišljenje je uvijek važno), pa zato, dragi moji, ukoliko želite pogledati raznovrsne i prekrasne etuie skoknite i na ove blogove: "mare-ri" i "mojsvijetstvaralastva"!
Iiiii da, ne znam kako vi radite sa 2K na etuiu, jer ja sam imala problem s obzirom na njegov oblik, kad sam nanijela Step2, on se na mjestima cijedio, pa na nekim mjestima imam mala zadebljala, ništa strašno, ne primijeti se, al me zanima dal je to uobičajeno ili ne!
Mah mah i do čitanja!
Objavi komentar