utorak, 28. lipnja 2011.

Novi terakota crijepovi!!!

Dobro mi došli na moj novi-stari blog i na još jedan novi post! Da, konačno sam dovršila mukotrpno preuređivanje bloga i neko vrijeme neću dirati u html-ove niti u css-ove, jer kad sam ga preuređivala izbrisala sam doslovno sve a nisam spremila...možete si zamisliti moju facu :((( Al, u takvim situacijama mozak mi radi 100/h i odmah sam se snašla zahvaljujući nebrojenim mogućnostima koje nudi moj internet preglednik (Firefox). Naime, blog sam spasila tako što sam kliknula u alatima "povijest" i vratila se unatrag za nekoliko sati kad sam imala otvoren preglednik uređivanja bloga i zatim sam kliknula "view source" i kopirala si cijeli svoj izgubljeni html...ajoj...to je bio spas, ali onda sam na nekoj stranici tražeći novi templates za svoj blog pokupila viruse koji su se automatski počeli skidati na moj komp...kakav peh...no, to sam riješila tako da sam pokrenula buck upp...tj. točku vraćanja sustava na jedan dan unatrag i sve je bilo spašeno :))))
Sve ovo vam pišem samo zato da biste se i sami-e snašli u u takvoj ili sličnoj situaciji!
Idemo sad na ono što sam radila danima, tjednima...pa nikako da privedem kraju, ali konačno jesam, dovršila sam čak tri crijepa! Sva tri su u tehnici decoupage uz patiniranje bitumenom, a u nastavku ću reći malo i više...
Crijep suncokreti!
Shabby+pukotine (crna boja po rubovima, vosak, bijela boja, šmirglanje - za starinski efekt, a unutrašnji do krakle lak za efekt za efekt pukotina)!
Salvete aplicirane lak-ljepilom za salvetnu tehniku!
Bitumen i malo zelene uljane boje za patiniranje!
Na kraju završno lakiranje lakom za čamce (za crijepove gdje upotrebljavam bitumen uvijek mi najbolje odgovara upravo lak za čamce jer još više naglasi starinski izgled)!

Slijedeći crijep je jesenski, odnosno gorični!
Sve sam radila isto kao i prethodni crijep samo što nisam radila shabby, ali ovdje sam upotrijebila bitumen pomiješan sa malo zelene uljane boje i onda sam lagano osjenčala dijelove crijepa!
I posljednji terakota crijep može biti i gorični i morski, a i kuhinjski :)))
Ovdje sam na gornjem i donjem dijelu upotrijebila čipku i akrilni kit za drvo koji sam naknadno obojala, te neke dijelove naglasila bitumenom!
Drage moje, to bi bilo to, ovih dana sam u priličnoj gužvi i stisci s vremenom, a toliko toga sam isplanirala, no, sve mi se čini da će se plan promijeniti, jer ipak imam samo dvije ruke :))))
Mahha mahha i do čitanja, uz jednu fantastičnu Mihaelinu fotografiju suncokreta...uživajte

Objavi komentar