nedjelja, 8. svibnja 2011.

Decoupage na moj način!

Dobro došli u moj svijet kreativnosti :)))
Ovaj puta samo decoupage!
S obzirom da sam u zadnje vrijeme imala prilike vidjeti i čitati kako netko nekog kopira, rekla bih svoje razmišljanje na tu temu! Naime, smatram da je decoupage tehniku vrlo lako kopirati, isti motiv, ista tehnika, samo nečija druga ruka! I šta u tome ima loše? No, ipak, koliko god se trudili, ako ste dovoljno kreativni u svom radu,  nećete uspjeti u prvobitnoj namjeri da nekog kopirate, jer to će biti vaš vlastiti rad! A ideja? Ideje su uvijek dobro došle, a meni služe kao motivacija za vlastiti rad!
Sve što znam rado dijelim s drugima i drago mi je kad vidim da sam upravo ja nekom dala ideju ili je radio nešto svoje po mom uzorku!
Kad to ne bi bilo tako onda bi moj blog bio poslovno-prodajni, a to nije!
Kad ne bih željela da netko "krade" moje ideje onda ne bi niti objavljivala svoje radove trudeći se napisati i što sam radila i kako sam radila! Zato sam-smo tu, da dijelimo svoja iskustva, ideje, savjete!
Ali, kad netko kopira vašu sliku-rad i kaže da je to njihov rad, e onda je to nedopustivo!
Blablabla...ne želim više o tome...to je bio samo moj mali osvrt na tu temu! Dakle, kod mene slobodno kopirate, pitate, kradite, ali samo nemojte objaviti moj rad kao svoj, a ja zasigurno neću niti vaš, jer tako nešto mi nikad ne bi palo na pamet :))))
I još nešto....da li s užitom ostavljate svoj komentar na blogu gdje morate pisati provjeru putem riječi? Ja ne! Napišem krivo slovo, pa opet iznova i nikad kraja! Da li uopće nečem služi ta "provjera"? Ne, ne služi ničem, samo oduzima naše vrijeme! Pa, molim vas, ako još uvijek imate na svom blogu provjeru putem riječi, maknite je na moju radost! Hvala!
Sad konačno idemo na moje nove radove!
Kutijica od kartona koju sam obojala bijelom akrilnom bojom, zatim lak-ljepilom aplicirala iščupkane motive sa salvete, a potom sam sjenčala žutom, plavom, zelenom koje sam prethodno pomiješala sa bijelom da dobijem nježnije tonove! Na rub poklopca sam zalijepila končanu čipkicu, a unutrašnjost sam na ne baš najbolji način obukla u žuti svilenkasti materijal!
Keramička pločica! Decoupage! Jagode sam naglasila sa 3D, ali nažalost ne vidi se najbolje!
 Keramička pločica! Decoupage i ispucani efekt pomoću krakle laka za raspucavanje! Bitumenom sam naglasila rubove i potamnila donji dio!
 I još jedna keramička pločica i jedna lijepa plemenita životinja, konj! Prvo sam bojala zelenom akrilnom bojom, zatim krakle lak, a potom bijela boja! Grivu sam naglasila pomoću bitumena (jače) kao i cijelu podlogu (slabije), osim trave!
 Nadam se da ću vam biti inspiracija :))))

24 komentara:

Nena3110 kaže...

meni svakako jesi inspiracija i puno od tebe učim, jer uvek tako lepo opišeš i postupak rada, hvala ti za to.
Radovi su savršeni kao i uvek.
A krađa ideja, šta je to...trebalo bi smisliti neku sasvim novu tehniku, da ne bi bilo takve krađe. Krađa je zaista samo kad bi se ista fotka istog rada postavila kao svoja, a ja sam na to naletela upravo danas i bila sam jako tužna, pa nisu ukradeni moji radovi, već radovi moje prijateljice Sonje, pisala sam na blogu post o njoj, ona je velika umetnica.

Suzana kaže...

Radovi su savršeni kao i uvijek. Mi smo tu da bi jedni druge inspirirali i pomagali savjetom gdje zapnemo a ne da se svađamo.

Lenka kaže...

Ti si kao i uvek super produktivna i stvarno ti se divim na tolikom elanu za stvaranjem :)). Žuta kutijica me je posebno šarmirala!
Ja sam jedno izuzetno kratko vreme bila isključila proveru putem reči i na blog mi je upalo 2 spama. Google kažnjava blogove kojima se ovo desi nekoliko puta :(, i strogo preporučuju ovu vrstu provere, pa sam odlučila da više ne reskiram.

Sandra kaže...

Joj draga, ti si meni uvijek inspiracija, a danas si me bacila u depresiju kad sam vidjela koliko si toga napravila, a ja ... skoro pa ništa...šmrc:(

Sandra Z kaže...

Volim ovaj naš šareni i inspirativni blogerski svijet, a po pitanju ideja, pomoći ili sličnoga, volim dijeliti i primati. Pa zato smo svi tu. Drago mi je da se svi slažemo u tome.
A ti si bome bila jako vrijedna, vidi se, radovi su ti jako zanimljivi, posebno mi se sviđa slika s konjem.
Lijep pozdrav :))

Pipi kaže...

Tacno tako Sanja, lepo si to opisala. Slazem se, ako nesto necu da me kopirate, onda necu ni sliakti. A zasto bih to drzala u tajnisti, kome to onda treba. Svako je ipak na svoj nacin, i drago mi je da ste sve tako vredne. Ja ako nesto ne pokazem, to je samo zato sto ne stignem da slikam, a vec je neko odneo. Desava se, a ja se setim tek kada ga nema vise. :)) POzzzzz

Prirodna kaže...

ova prva dva su mi predobra, nekako bajkovita, ma svi su predivni, ali prva dva su mi preslatka :) :)

Anonimno kaže...

Ma draga skroz si u pravu što se tiče kopiranja, a ako nekoga siln muči što ga netko kopira, pa nek zaštiti svoje proizvode. Radovi su prekrasni, posebno kutijica.Jako mi se sviđa. Pusa i pozdrav :)))

Jolanda kaže...

Predivni radovi!!!!
Obožavam jagodne, volim konje... ali kutijica je MRAK!!!! Podsjeća me na onu kućicu iz slikovnice o Ivici i Marici.
Pusa

eda kaže...

Radovi su ti prekrasni, ima tu svega, za svačiji gušt!!
Što se tiče kopiranja, svatko tko objavljuje radove na blogu ili neki drugi način, mora se pomiriti s tim da će ga netko drugi na neki način oponašati... pa zato i služe blogovi, da jedan drugome budemo inspiracija...
jedino ne opravdavam krađu fotografija i prisvajanje tuđih radova...
a oni čudni znakovi, pa nekad me iznerviraju, nekad me dobro nasmiju (naišla sam na znakove kerum i kutle, hehe...)

Majto kaže...

Draga Sanjice! Ja obožavam tvoj blogek, on je za mene oaza starinskih, country motiva, a za mene ne postoji ništa bolje od licitara, vezenih radova, srčeka, crvene čipkice, bijele čipkice, starinskih stoljnjaka i nadstoljnjaka... i zato vrlo često volim ovdje kod tebe zaviriti iako se ne stignem svaki puta javiti kada navratim. I upravo si me ti inspirirala da u ruke uzmem iglicu i konac i počnem vesti jer to nisam radila godinama, iako sam jedno vrijeme bila opsjednuta time! Sad me "peru" starinski ručnici...
A što se tiče kopiranja, uzimanja ideja... iste salvete, isti motivi, iste tehnike, samo posložene na ovaj ili onaj način, moglo bi se reći da svi radimo "isto". Ali mene zadivljuje kada vidim dva rada napravljena istom tehnikom i s istim motivom salvete, a koja su totalno različita! I to je za mene bogatstvo, u dijeljenju ideja, a tvoja ideja će kod mene potaknuti novu ideju, ta nova ideja će kod nekog drugog potaknuti opet neku drugu, novu ideju, dogodit će se "blink", onaj osjećaj "to je to", a svatko od nas će u svoj rad ugraditi dio sebe! Ima li što bolje od toga! I za kraj ti šaljem jednu veliku pusu!!!

Majto kaže...

P.S. vidiš kako sam se uključila u pisanje komentara, da sam tek sad skužila da nisam spomenulča tvoje radove, bezobraznica jedna! Tvoji radovi su predivni kao i uvijek, ali moj favorit je ova prva kartonska... tako je nježna...

Olivera kaže...

Prvi put sam na Vasem blogu i uvodni deo ovog posta je odlican i apsolutno se slazem sa navedenim.
Na blog sam dosla googlajuci o dekupazu. Nikada nisam probala da ga radim pa sakupljam informacije i ideje. Hvala!

jasna kaže...

Radovi su ti opet lijepi, a meni je favorit ona pločica s konjem.
Ova provjera putem riječi mene nekad toliko iznervira da odustanem od davanja komentara.
Naročito kad me nekad vrati po tri puta na kraj nečijeg posta, onda stvarno pošizim.

Cecilia - Titi kaže...

Congratulations. Very beautiful job.
Regards, Titi.

Tatjana kaže...

Ma ja ću ti samo reći da si ti jedna super-ultra draga žena ,da su ti radovi odlični i da te puno,puno pozdravljam!

A... nakit kaže...

radovi su super :)

Ika Verunica kaže...

Super su ti radovi,prekrasan konj.
Što se tiče ideja, ja baš volim kad netko pokuša napraviti moj rad i to lijepo napravi, zašto ne?

Sanja kaže...

A što se naša Majstica raspisalaaa..imala sam šta čitati...hehe...i drago mi je da si uzela u ruke iglu i konac, tako sam i a inspirirana i potaknuta našom Mare počela šivati :))) I to je ono što nam donosi naš blogersko-kreativni svijet...obilje ideja, motivaciju i podršku! Živjelo bloganje!!!
Hvala što ste dale svoje mišljenje o kopiranju nečijeg rada! Vi ste sve skupa jako super i zato vas puno volim :)))
Kerum u provjeri riječi? No, dakle, stvarno...hahaha
Draga Averilo, nemoj me molim te oslovljati sa "vi", jer ja sam jedna obična "ti" :)))

Good Ghost kaže...

Nisam u toku, ne znam kaj je to bilo s kopiranjem i ne kopiranjem. Radove ionako ne možeš kopirati, možeš samo ideju pobrati. Dok postove možeš, ili neki tutorijal? pa ga objaviti kao svoj. Ne znam u čemu je poanta takvog rada.
Slažem se s tobom i uvezi provjere putem rijeći, i ja imam isti problem.
A sad o radovima...mmmmmm konjek prekrasan

Nena3110 kaže...

Hajde, Sanja, ponovo postavi divne fotke pirografija koje je radio tvoj muž, nestale su:( ja nisam mogla da objavim komentar, a ne bi vredelo i da jesam, nestalo bi, kao i post.

Phoenix kaže...

Opet uživam u tvojim prekrasnim radovima....
Ma ja bih tebe kopirala da mogu i da sam tako talentirana...:))
Ja sam odmah na početku izbacila provjeru putem riječi...zaista nisam vidjela svrhu.
Nikad mi se nije dogodio spam...
LP...pusa

Maite - vitoma kaže...

Bellísimo todo.

Anonimno kaže...

Postadoh ja redovan "stanovnik" ovog bloga...a i kako ne bih kad je sadržaj kao kulturna rubrika u nekim dnevnim novinama pa moram pročitati redovno da bih znala šta ću danas imati na "meniju"...dakle sve je savršeno i meni služi kao upustvo za rad.
Hvala i tu sam od sada...
Ne želim biti anonimna nego danas baš nemam vremena prijaviti..što ću učiniti čim pre
Mirjana