nedjelja, 13. ožujka 2011.

Za malu bebicu :)))

I ja se pridružujem nekolicini kreativnih blogerica koje su se potrudile napraviti nešto svoje i originalno prilikom odlaska u babinje! Bilo je svakakvih ideja koje su se s vremenom mijenjale, no ipak, na kraju sam se odlučila za zanimljivu tortu od pelena, a onda sam još u zadnji tren isplela i male papučice :)))
Fotografirano je sve na brzaka i sve što vidite nije potpuno vjerno originalu, jer je još bilo malih izmjena!

Idemo prvo s izradom torte...mljac, mljac...al bilo je i tu posla, no onog kreativnog, koji veseli!
Potreban pribor:
karton, ukrasni papiri, paket pelena (ove moje su ekološke), vruće ljepilo, kartonski tuljci!
Uputa:
Prvo sam pomoću svakakvih pomagala (poput najvećeg poklopca od lonca i sl.) na čvrstom kartonu (onom koji je s jedne strane plastificiran) nacrtala kružnice od najveće do najmanje (promjer sam otprilike ocijenila prema pelenama) i izrezala pomoću skalpela.
Zatim sam uzela ukrasni papir (koji sam imala), položila ga na stol i premazala drvofixom u veličini prve kružnice, zalijepila sam prvu kružnicu na njega i izrezala papir i tako tri puta! Oko ruba prve kružnice sam kasnije nalijepila žutu ukrasnu trakicu!
Pelene sam namotala i učvrstila gumicama!
Odrezala sam tri kartonska tuljca (od papirnatih ubrusa) na visinu malo veću od visine pelena, te zalijepila vrućim ljepilom prvi tuljac na sredinu prvog najvećeg kruga, a okolo sam posložila ukrug pelene!
Po rubu prvog tuljca stavila sam vruće ljepilo i na to položila drugi kartonski krug i tako sve ispočetka, svaki puta manji krug i manje pelena!
Na kraju sam ukrasila ružicama od krep-papira, od svile, te od klobučnog papira najveću žutu ružicu, vrpcama, papučicama itd....
Ovakvu tortu sam vidjela na više blogova i u Picasa albumu, a ja vam predlažem da detaljne i jasne upute potražite OVDJE!
Isto tako možete pogledati OVDJE kako izraditi cvijet od papira poput ovog mog žutog na vrhu torte!


I onda sam na kraju, uz sve ostale dodatke, u zadnji tren isplela papučice!
Nije baš išlo otprve, jer nisam jako dugo imala u rukama pletače igle, pa sam ih radila puna dva sata, a možda i duže. Podvinuti rub se može podići pa izgledaju kao male čizmice! Veličina odgovara maloj nogici..juuuupiiii :)))) Ukrasila sam ih ovim malim slatkim pomponima, a izradu pompona od vune možete pogledati OVDJE!
I da ne zaboravim spomenuti ono najvažnije, a to je da ne bi znala otkud i kako početi plesti papučice da mi nije u tome pomogla naša draga Mare, a možda pomogne i vama, ako pogledate OVDJE!
Hvala :)))
I nije to sve, ma dajte probajte dal radi i kako radi moj "blablator" na desnoj strani, čini mi se zanimljivo...ili da ga ipak maknem...hm...vidjet ću poslije ovog posta :)))
Mah mah drage i dragi moji koji sa zanimanjem pratite moj blog!

Broj komentara: 17:

Suzana kaže...

Super si ovo opisala i napravila. Papučice su predivne.

mihaela kaže...

papučice su preeslatke :)))

Nena3110 kaže...

Preslatko!

eda kaže...

Tortica je mljac, mljac:)) I ja sam planirala napraviti jednu, ali moram ju vući do Zagreba pa se plašim da mi se ne raspadne:))
A papučice ipak nisu ispale br. 40, haha, ma preslatke su!! Idem probati blablator...

Mare kaže...

hihi kako je ovo sve slatko:)))....
te torte sam davno vidjela i jako su mi slatke,korisne i atraktivne.....
a crvene cipelica s pomponima su za prste polizati:)).....vidiš da si znala,rekla sam ti:)))...čak si i veličinu pogodila pa se željko ne mora brinuti:)))....
blablator nisam provjerila kao na žalost ni jedan link koji si stavila jer mi komp vrti i otvara tvoj blog već 10 min:))....
a nema ni backgraunda na njemu,ne znam da li si ga maknula ili se još nije učitao:))....
ajoj skoro sam zaboravila,žute ruža ti je predivna:))...
pusa:))....

arba kaže...

Ovo je pre pre predobro!
Ja prvi put vidim ovakvu tortu i stvarno je odlična od ideje do tvoje presavršene izvedbe!A ove papučice su tako slatke.
Draga ti si GENIJEEE!
puse:)

Anonimno kaže...

Bravo Sanja torta i papučice su prekrasne, a sve zajedno je odličan poklon i ideja!
Pusa i lijep pozdrav.

Good Ghost kaže...

Prekrasna ti je torta, slijedila sam linkove koje isi ostavila i malo proučavala (nikad se ne una he he)
i papučice su nice
mah mah

nena kaže...

Izgleda odlično a i objasnila si sve savršeno jasno,super ideja za babine.

Unknown kaže...

kako je dobra i korisna ova torticaaaaaa,uvek pozeljna za srecne , novopecene roditelje.papucice su bombona.pozzzz

Tatjana kaže...

Bravo Sanjo,super je ta torta.U moje vrijeme torte su bile puuuuno manje!Ma što manje,u usporedbi s ovm ,nije ih ni bilo!

Marina kaže...

Ajme divno divno divno.. Super poklon!

Keks kaže...

Draga Sanja, želim ti zahvaliti na uvijek lijepim komentarima. Stalno odgađam posjet tvom blogu, jer želim u miru proći kroz sve postove, a na kraju vrijeme prolazi... I sada rekoh, pa to nema smisla!! Od sada pratim sve tvoje nove postove, a za ove stare kada dođe vrijeme :)
Poklon torta je prekrasna, mislim da tako nešto veselo i korisno uvijek razveseli novopečene mame :) a papučice su preslatke, male, mekane, s coflekom :)

mmirandam kaže...

Predivno!!! Mogu već zamisliti mame koje dobiju ovakvu torticu za bebicu. Oduševljenje :))))

kaća kaže...

divotaaaaaa!!!odusevljavas me sanjo,nema toga sto tebi ne ide od ruke:))..predivan poklon si napravila,bravooooo!!!pusaaaaaa!!!

Ana kaže...

Vau!!! Ideja je odlična, ja ovo vidim prvi put i ne samo što odlično izgleda nego mislim i da je praktično i vrlo zanimljiv poklon!! Svaka čast!!!

Tina kaže...

fantastičan baby poklon,bravo!