nedjelja, 13. ožujka 2011.

Za malu bebicu :)))

I ja se pridružujem nekolicini kreativnih blogerica koje su se potrudile napraviti nešto svoje i originalno prilikom odlaska u babinje! Bilo je svakakvih ideja koje su se s vremenom mijenjale, no ipak, na kraju sam se odlučila za zanimljivu tortu od pelena, a onda sam još u zadnji tren isplela i male papučice :)))
Fotografirano je sve na brzaka i sve što vidite nije potpuno vjerno originalu, jer je još bilo malih izmjena!

Idemo prvo s izradom torte...mljac, mljac...al bilo je i tu posla, no onog kreativnog, koji veseli!
Potreban pribor:
karton, ukrasni papiri, paket pelena (ove moje su ekološke), vruće ljepilo, kartonski tuljci!
Uputa:
Prvo sam pomoću svakakvih pomagala (poput najvećeg poklopca od lonca i sl.) na čvrstom kartonu (onom koji je s jedne strane plastificiran) nacrtala kružnice od najveće do najmanje (promjer sam otprilike ocijenila prema pelenama) i izrezala pomoću skalpela.
Zatim sam uzela ukrasni papir (koji sam imala), položila ga na stol i premazala drvofixom u veličini prve kružnice, zalijepila sam prvu kružnicu na njega i izrezala papir i tako tri puta! Oko ruba prve kružnice sam kasnije nalijepila žutu ukrasnu trakicu!
Pelene sam namotala i učvrstila gumicama!
Odrezala sam tri kartonska tuljca (od papirnatih ubrusa) na visinu malo veću od visine pelena, te zalijepila vrućim ljepilom prvi tuljac na sredinu prvog najvećeg kruga, a okolo sam posložila ukrug pelene!
Po rubu prvog tuljca stavila sam vruće ljepilo i na to položila drugi kartonski krug i tako sve ispočetka, svaki puta manji krug i manje pelena!
Na kraju sam ukrasila ružicama od krep-papira, od svile, te od klobučnog papira najveću žutu ružicu, vrpcama, papučicama itd....
Ovakvu tortu sam vidjela na više blogova i u Picasa albumu, a ja vam predlažem da detaljne i jasne upute potražite OVDJE!
Isto tako možete pogledati OVDJE kako izraditi cvijet od papira poput ovog mog žutog na vrhu torte!


I onda sam na kraju, uz sve ostale dodatke, u zadnji tren isplela papučice!
Nije baš išlo otprve, jer nisam jako dugo imala u rukama pletače igle, pa sam ih radila puna dva sata, a možda i duže. Podvinuti rub se može podići pa izgledaju kao male čizmice! Veličina odgovara maloj nogici..juuuupiiii :)))) Ukrasila sam ih ovim malim slatkim pomponima, a izradu pompona od vune možete pogledati OVDJE!
I da ne zaboravim spomenuti ono najvažnije, a to je da ne bi znala otkud i kako početi plesti papučice da mi nije u tome pomogla naša draga Mare, a možda pomogne i vama, ako pogledate OVDJE!
Hvala :)))
I nije to sve, ma dajte probajte dal radi i kako radi moj "blablator" na desnoj strani, čini mi se zanimljivo...ili da ga ipak maknem...hm...vidjet ću poslije ovog posta :)))
Mah mah drage i dragi moji koji sa zanimanjem pratite moj blog!
Objavi komentar