subota, 1. veljače 2014.

Heklane ružice!

Što raditi kad padne snijeg?
Mogla bih se sanjkati, grudati, šetati ili uživati kraj tople peći! Odlučila sam se za ovu zadnju opciju, no riječ "uživati" za mene znači nešto raditi i korisno upotpuniti slobodno vrijeme, a to "nešto" je ovaj puta bilo heklanje!


I kad dobro krene onda ne znam stati, a tako je bilo prošli vikend i tijekom ovog tjedna, jer sam jedva čekala da isheklam novu ružicu u nekim drugim bojama pa ih se tako skupilo priličan broj!
Za heklanje sam koristila vunu različitih debljina i igle br. 3.0, 4.0 i 5.0.
Prvo sam heklala ružice koji će se moći nositi kao broševi na kaputu, vesti ili majici, ali sam se onda dosjetila da bi moglo lijepo izgledati kad bi to bile ogrlice i tako je nastala prva ogrlica iliti lančić.
Nakon prve nastala je cijela kolekcija,a ove dvije su mi posebno simpatične!
Kao što možete vidjeti na slici ispod, zaista vrlo lijepo stoje oko vrata, iako nisam imala baš najbolju kombinaciju odjeće na sebi, ali to zanemarite!
Sviđa vam se?
Može još?
Evo!
 A ovo je jedna koju sam napravila u kombinaciji sa recikliranom tkaninom!

Evo i dvije šeme!

I za kraj dvije ogrlice od reciklirane tkanine, a kako se plete ova pletena pogledajte OVDJE!
Nadam se da ste barem upola uživale u ovom postu kao što sam ja uživala radeći sve ovo!
I nadam se da sam vam dala poticaj da i same napravite ovako nešto za sebe ili za druge!

No, još nešto vam želim reći...od kreativne blogerice Ondinijane dobila sam ovu lijepu nagradu koju s veseljem primam i zahvaljujem joj! Svakako skoknite do njenog bloga i naći ćete puno lijepih stvari, a ono što se meni posebno svidjelo su okviri za fotografije i ogrlice koje je napravila tehnikom quilling.
 
Do čitanja!
Objavi komentar