nedjelja, 27. studenoga 2011.

Blagdanski vjenčići!

Danas je prvi dan došašća kada se izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac sa četiri svijeće koje simboliziraju četiri nedjelje u došaću, a danas palimo prvu svijeću!
Ne mogu se baš pohvaliti da mi je izrada išla od ruke, ali napravila sam svoj skromni adventski vjenčić! Kad sam ga dovršila shvatila sam da nisam kupila svijeće, pa sam iskoristila one od prošle godine koje sam samo osvježila sa malo zlatne boje u spreju!

A ovako je krenula izrada!
Izradila sam ga na podlozi od kartona na koji sam silikonskim ljepilom ljepila male češere, u sredinu sam dodala mahovinu, par oraha, lješnjaka i kapice od žira, osušene ploške naranđe i svijeće!

A s obzirom da sam se rasprostrla po stolu sa češerima, mahovinom i ostalim potrepštinama odlučila sam napraviti par vjenčića za vrata! Evo kako je to izgledalo u fazi pripreme podloga od slame, od žice obložene novinskim papirom i od vrbovih grana!

Dva sam dovršila, ali jednostavno mi je nedostajalo inspiracije za nastavak!
Prednost ovih vjenčića je taj što se mogu objesiti i na vrata unutrašnjih grijanih prostora, jer s njih neće opadati iglice kao s onih napravljenih od grančica bora, smreke i sl., ali možda mi je upravo to nedostajalo na ovim vjenčićima - zelenilo, crvene bobice i crvena mašna :))))
Lijep pozdrav i do čitanja!
Objavi komentar