subota, 19. ožujka 2011.

Neka smeće bude cvijeće!

Reciklirajmo!!!
Prazne plastične boce sigurno imate, a umjesto 50 lp, možete napraviti nekoliko prekrasnih cvjetova koje će krasiti vaš dom, biti dodatni ukras nekog poklona ili ih možete staviti gdje god to poželite!
Izgleda otprilike ovako!
Ukoliko sam vas zainteresirala krenimo ih raditi!
Potrebno vam je:
- plastične boce (bijele, plave, crvene, žute, zelene, kakve god, a najbolje su one koje imaju valovito dno, znači da nisu ravne)
- skalpel i škare
- posuda i voda
- vruće ljepilo
Ja sam to radila ovako:
Uzela sam boce koje sam imala, jednu crvenu od 1/2 l, zelenu i bijelu od 1,5 l i plavu od 1 l (otprilike).
Počela sam ih rezati skalpelom, ali sam nastavila sa škarama (koje su oštre ali mi ih nije šteta za tako nešto). Odrezala sam dno kao na slici.
...pa sam izrezala van udubljenja u oblik trokuta, a vi naravno možete rezati koji oblik želite, jer rezanje i oblik dna ovisi kakav će biti cvijet...a ovi sitni trokutići koji su mi ostali su mi poslužili za male cvjetove koje sam spajala jedan za drugi nad plamenom svijeće...
...zatim sam odrezani dio stavila u vrelu vodu koja je i dalje lagano ključala...
a latice su se savijele...koliko dugo ćete držati svoj cvijet u vodi toliko će se cvijet savinuti (znači ili samo malo ili malo duže)...izvadite ga van (ja sam ga vadila pincetom) i stavite na ubrus, a dok je još vrući možete ga još stisnuti u ubrusu i dodatno oblikovati....i dobijete ovo...
...pa izrežete trakice od zelene boce ili oblik latica, pa ponovite postupak s vodom, a onda, kad ste sve to dovršile možete uzeti svoj omiljeni hot gun i lijepiti kako i gdje vam volja...i pritom uživati kao ja...
Moram spomenuti da je moja Mihaela konačno došla na svoje i fotkala je moje novo cvijeće, pa pogledajte te prekrasne fotografije...hvala ti Mihaela, jer ja ne bi imala strpljenja za to školjcanje fotoaparatom!


I za kraj još malo cvijeća, ali onog pravog koje je procvalo u mom dvorištu...juuuupiii, konačno da vidim nešto drugo osim suhe smrznute trave!!!
Do čitanja,
Objavi komentar