petak, 1. listopada 2010.

Decoupage pločice!!!

Da li ste znali da se keramičke pločice mogu iskoristiti za decoupage tehniku? Ma naravno da ste znali!
Ali da li ste znali kako one mogu odlično izgledati okačene na zidu u nizu jedna do druge ili okomito jedna ispod druge? Ma fantastične su za upotpuniti i uljepšati zid! Čak štaviše, jeftinije su od slikarskog platna, a isto tako se mogu uramiti i glumiti pravu sliku! 
Ja sam radila decoupage na keramičkim pločicama i prije, ali ovaj puta sam ih napravila malo više, nešto za poklon, nešto po narudžbi i mogu vam reći da je na njima užitak raditi. 
Potrebne su vam akrilne boje, lak za efekt pukotina, salvete, lak-ljepilo i akrilni lak sprej ili neki drugi lak za zaštitno premazivanje i treba vam netko tko će vam na keramičkim pločicama izbušiti rupe da se vaša nova slika može i objesiti na zid, a ja imam tog nekog, mog supruga, koji mi je uvijek na usluzi i on jedva čeka da mu ja kažem da mi treba bušiti rupe na pločicama...hehe...baš i nije tak, ali oke napravi on to meni! Ukoliko nemate čime bušiti rupe onda se možete poslužiti i onim trokutićima koji imaju platneni dio (nekakve vješalice za slike...ne znam točan naziv) koji se onda zalijepe otraga...ili jednostavno uramite svoju sliku-pločicu!
Eh, da, pločice možete oslikavati i čipkom, a za to vam je potreban neki čipkasti materijal, struktur-pasta ili akrilni kit, selotejp traka, akrilne boje i špahtla. Ja sam ovaj puta napravila dvije pločice ovom tehnikom, a prepoznat ćete koje su to.
Slijede fotke...
   i vrijeme je za spavanje, jer ujutro se mora ić na posao, zaradit nešto da bi se imalo za nove boje, salvete, krakleje, vrpce, trake, špage, ljepila, lakove, paste, das mase, razrjeđivače, igle, konce...ajme i sve druge veće i manje sitnice bez kojih više ne mogu živjeti, a na stolu će još za koji dan biti boje umjesto mesa...hehe, ajmo spavat...
Objavi komentar