utorak, 26. listopada 2010.

Decoupage eksperimenti!

Pozdravljam sve posjetitelje mog bloga, kako one "u prolazu" tako i one redovite!
Sa decoupage tehnikom susrela sam se sasvim slučajnom prije nepunih godinu dana i od tada gotovo svakodnevno nešto napravim, postala sam ovisnik!!! No, baveći se decoupageom stalno nailazim na nešto novo i to najviše prateći druge blogove na kojima ljubiteljice ove tehnike nesebično dijele savjete, marljivo rade tutorijale, predstavljaju svoje fenomenalne radove...i tako gledam, čitam i upijam...nisam bila na radionicama (još) i sve što sam saznala, saznala sam putem interneta i radeći vlastite "hokuse-pokuse" :))))
Tako sam i ovaj puta radila hokus-pokus i napravila svašta...nije to bilo jedan dan, to je trajalo pa nekih desetak dana.
Moram pohvaliti svog supruga Željka koji mi je pripremio laminat (izrezao na veličinu koja mi odgovara, pokitao, ošmirglao, izbušio rupice ili stavio otraga vješalice)...bio mi je od velike pomoći, jer taj dio ja nikako ne bi mogla sama!
Dakle, ove ruže ispod sam radila na laminatu, uobičajenim postupkom uz ispucani efekt, a tu sam prvi puta isprobala uljane boje, smeđu i zelenu - pokus je uspio!



Hm, tu nije bilo pokusa!
...ni tu....tu sam samo malo bitumenizirala...
...nešto su se zaredali suncokreti...uhvatili su me između mojih pokusa...ovo je mali komad laminata, nema ispucanog efekta, samo bitumen i loša fotografija s odbljeskom :)
A, evo, pokus...ovo je keramička pločica, u sredini motiv salvete, a oko motiva sam sjenčala sa tri-četiri različite nijanse boja i ispalo je ovo
...na laminatu...salveta je donji dio, a gornji dio (nebo) i dio donjeg, bojala sam sama i sada izgleda ovako
...podloga laminat...plava boja...čipka sa akrilnim kitom...dodatak perlen pena u sredini cvjetova
...i na keramičkim pločicama cvjetni uzorci, s time da sam na ovoj plavoj prvi puta isprobala Step1 i Step2 oko motiva ruže...ne vidi se baš najbolje, ali zadovoljna sam kako su ispale pukotine :)


Neke radove sam poklonila, a neke sam uspješno prodala i sad opet imam džeparac za nove boje i sve što mi je potrebno za rad!
Toliko od mene i mislim da ću napraviti mali predah i dobro se naspavati :)))

Broj komentara: 25:

Biljana kaže...

Draga Sanja, samo ti odi na zasluzeni odmor:))Kod tebe, svaki eksperiment je odmah pun pogodak: ne znam sta mi se vise dopada, motivi, pitorico, razliciti mediji, sve zajedno je SUPER!!!!!
Bravo, pusa

Veronika kaže...

Pločice su super, izgledaju kao akvarel...
p.s. igraj se s mašnicama, nemoraju biti iste boje kao boja koja prevladava...

Tina kaže...

radovi su fantastični! meni su posebno srcu prirasle prva sa ružama i zimska sa ptičicama. bravo sanja,samo tako nastavi!

jasna kaže...

Ja sigurno nisam povremeni, nego stvarno redovni posjetitelj tvog bloga i uvijek se oduševim tvojim radovima. Sad mi je posebno upala u oči ona s ptičicama,preslatka je.
A drago mi je i ono s prodajom-eto, krenulo je, krenulo...

Karmen kaže...

Potpisujem Tinu jer i meni je prva s ružama pun pogodak.... a ova s ptičicama je prava romantična kojoj se ne može odoliti.

Jasminka kaže...

Pretpostavljam da ni u snu nemaš mira. Najvjerojatnije sanjaš suncokrete i što još možeš s njima napraviti. I meni su ptičice najljepše. Valjda zato što si i ti slikala na njima. Pozdrav, Jasminka.

danijela2202 kaže...

U ,stvarno si vrijedna.Eksperimenti su ti odlični.Ovaj sa tri četiri boje me oborio s nogu!!Lijep pozdrav!!

mihaela kaže...

ovaj post mi se posebno sviđa, a razlog je taj što je u njemu objavljen meni najljepši, onaj prvi rad, stvarno je poseban :) svaka čast mama! puno si napredovala u ovih godinu dana! ponosna sam na tebe svakim danom sve više i više!!! super je imati mamu s kojom se mogu svima hvaliti :))) ne samo sa ovime na blogu, nego i općenito sa svime! volim te i znaj da si najbolja mama na svijetu <3

Unknown kaže...

Super su ove ruže na laminatu...među najboljim radovima!!Sve pohvale!:-D

Sandra kaže...

Hola Sanja
Hermosos todos tus trabajos!
También me pasa que hacer decoupage es como una adicción, siempre aparecen nuevas ideas para hacer.
Besos desde Buenos Aires primaveral,
Sandra

Good Ghost kaže...

pa ja mislim da ne treba hvaliti, jer kod tebe se uvijek zna da je sve jako jako dobro....
pozdrav i dobro se naspavaj

Pipi kaže...

Fe...no...me...na...lno.... Michaela ima pravo...najbolja si mama...pogledas slike i sve ti je jasno. Pozdrav obema i vrednom suprugu isto. Familija ste iz snova, zaista. pusa

Lenka kaže...

Sve je ispalo predivno, a suncokreti posebno ostavljaju bez daha!!!

eda kaže...

Draga, neumorna Sanja, pa ovo je fenomenalno!!! Iako mi je prvi rad najviše prirastao srcu, svi su ti fantastični!! Mihaeli poseban poljubac, divno je pročitati kako hvališ svoju mamu...

Tatjana kaže...

Sve je jako lijepo ipalo!Kao da je sve oslikano.

Mare kaže...

super ti je ona prva ruža,odmah mi je upala u oko.......i to tako jako da dva dana nisam mogla gledati ostale radove:))))....
sve mi je odlično ali ipak mi se za mrvicu više sviđaju slike koje si sama dorađivala....moram primjetiti da ti to odlično ide:))))....
neka si i prodala nešto ali tko će sad s tobom kad imaš novaca!!!!......
pozdrav željkecu,bez njega bi mogla ljepiti salvete po zidu:)))))....
M....

HRANDICA kaže...

Hvala na posjeti mome blogu, nadam se da češ još navaratiti i nači nešto, što če potaknuti tvoju maštu. Ali mislim, da tvojoj mašti baš i ne treba poticaj jer je imaš bez kraja. Sve čestitke.

Pozdrav.

Maite - vitoma kaže...

Muy bonitos todos tus trabajos, me quedo con el primero, el de las rosas, esta genial.
Besos.

Sanja kaže...

Drage moje, Biljana, Tina, Veronika, Jasna, Karmen, Jasminka, Danijela, Mihaela, Nikolina, Sandra, GoodGhost, Pipi, Lenka, Eda, Tatjana, Mare, Hrendice, Vitoma - zahvaljujem na lijepim i duhovitim komentarima...smješak mi nije silazio s lica, a za to ste vi zaslužne...puse svima :)))

LadyA kaže...

Prekrasni radovi.
Jako mi se sviđa tvoj blog
koji je prepun kreativnih ideja!
Pozdrav

Sandra kaže...

Querida Sanja
Gracias por tus palabras
Un beso muy grande y buen fin de semana, creando cosas lindas,
Sandra

Unknown kaže...

Savršeni radovo. Nemam riječi osim svaka čast.

crafts kaže...

eksperiment je i više nego uspio :) svaka čast :)

Marta kaže...

Una preciosidad de trabajos, me encantan.
Besitos desde España

grancica kaže...

draga Sanja,divan Vam je blog a naravno i radovi.moje oko vidi da ste pocetnik iako sam tek sada procitala od kad se bavite.ali,za jednog pocetnika ste odlicni.kad se setim svojih radova sa pocetka ..Vi to mnogo bolje radite.ja sam sama ucila ipuno see mucila kad samja pocinjala ,nisam imala koga da pitam a nisam imala ni komp.bila sam uporna i evo sad mije to jako vazno sto radim .u medjuvremenu samse razbolela i zivim sa bolovima i nalazim da mi je ovaj posao radna terapija ..puno moje ljubavi i duse je u svakoj mojoj stvarcici koju radim .i nedavno sam se rastala sa mojom majcicom i u toj situaciji u bolu ja sam nasla ponovo sebe u radu.ako mogu nekeko savetima da pomognem ..tu sam uvek za Vas .samoradite i stvarajte ...cmok