ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

Priča o jednom ormariću!

Iiiiiiii ormarić je gotov i kako god bilo priča je završena THE END
Nisam mogla nabaviti onaj satenski lak koji mi je preporučila Mare, nego sam lakirala lakom Aquales Uni, gornja polica je bijela, a sa strane sam se odlučila na sivu nijansu, s time da sam prvo podlogu obojala bijelom akrilnom bojom, kad se osušila prebojala sam razrijeđenom crnom i onda sam po tome prelazila grubljom stranom spužvice za suđe lijevo-desno tako da sam dobila efekt sive boje na kojoj se u vodoravnim crtama nazire bijela. Prednju stranu ormarića na kojoj se nalazi čipka koja je fiksirana crnim akrilnim sprejom sam još dodatno osjenčala razrijeđenom bijelom bojom bliže motivu čipke, jer mi se činilo da je crna boja bila preširoko oko motiva. Probala sam sjenčati rubove ormarića crnom bojom, ali nekako nisam bila zadovoljna pa sam se na kraju odlučila za naprijed opisanu varijantu.
(Inače, nisam spomenula, ormarić je bio za cipele, a i sada je)
 Mogu reći da sam zadovoljna učinjenim...evo fotke!

Dakle, bio je ormarić neugledan i star, a ja sam se zainatila da ga uredim čipkom uz pomoć struktur paste, ali sam bila nestrpljiva i brzopleta pa cijela priča nije dobro završila :(
Bila sam u maloj nabavi u ZG - u "NB Hobby&artu" gdje sam pokupovala neke sitnice i tražim struktur pastu za moj ormarić i s obzirom da nisam imala nikakva iskustva u radu sa struktur pastom tražila sam da mi daju dovoljnu količinu...i tako mi kaže prodavačica 200 mll to mora biti dosta i uzmem ja tu jednu tubu, cijena prava sitnica 55kn, ali dobro, neka bude, bit će lijepi ormarić i neće mi biti žao.
Nisam mogla odoljeti da ne svratim i u "Lumos" koji me oduševio svojim prostorom, velikim izborom boja,  pribora, salveta, rižinog papira...ma imaju sve što trebate, ljubazni su, prisupačni i najvažnije znaju vam sve objasniti što vas zanima. Bila sam oduševljena i preporučam da svratite tamo ili na njihovu web stranicu ako do sada niste http://www.lumos.hr/
I krenem...skinem vrata dolje i šmirglam, pa izaberem čipku tj. jednu staru zavjesu zanimljivog motiva, oblijepim sa stražnje strane svim mogućim trakama da dobro drži i da bude sve napeto s prednje strane.
Za sada sve ide po planu. Počnem nanositi struktur pastu, ide glatko ko po loju, sve lijepo poravnam da bude tanko, ma užitak...super mislim si...i dovršim jedna vrata i shvatim da imam struktur paste za još polovicu drugih vratiju...šta sad??? U Zg mi se nikako ne isplati po još jednu pastu, opsujem u sebi prodavačicu što mi je prodala premalo te paste i ništa, kupim po preporuci "akrilni kit za drvo" koji bi trebao biti isto što i stuktur pasta, ima ga puno, prodaju ga u dućanima boja i lakova i košta samo 19 kn.

Krenem na druga vrata, ali da potrošim onu struktur pastu krenem prvo s njom i dovršim s akrilnim kitom.
Razlika je bila odmah uočljiva. Stuktur pasta je glatka i nježna, lako se razmazuje, a akrilni kit se teže razmazuje, gušći je i daje izbočeniju stukturu. Nije se uočavala velika razlika, ali ipak je, no nastavljam, šta sad. Uzmem auto lak srebrni i krenem sprejati. Sve je lijepo na onim vratima koja su rađena struktur pastom, ali ona druga mi se nikako ne sviđaju. Grrrrr al sam bila ljuta!!!! Uludo utrošen novac i vrijeme (to ne volim)!

Odmorim se jedan dan od svega i krenem nalijevat sintetički, uljni i kajjaznam kakve sve ne, razrjeđivače, al nejde dolje, ne skida se, onda sam uzela čvrstu špahtlu i dala se na posao od kojeg mi je znoj curio niz čelo. I sve sam pošmirglala i vrata su opet ona stara i još starija.
E sad slijede neke fotke tih mojih neuspjelih izumaIdemo ispočetka!!!
Ovaj puta sam odlučila izbaciti struktur pastu i akrilni kit za drvo i upotrijebiti jednostavniju verziju.
Pobojala sam vrata ormarić bijelom akrilnom bojom, odnosno spužvicom, pa kad se boja osušila položila sam na sredinu izabranu čipku i lijepo posprejala crnim lak sprejom.
Zadovoljnija sam ovim rezultatom više od one prve verzije, ali nisam sasvim zadovoljna, kao da mi još nešto tu fali, al se jednostavno ne usudim ništa dorađivati da opet ne špahtlam cijeli dan!
Eto, sad mi još preostaje urediti ormarić sa svake strane i gornji dio, al još nisam smislila šta ću i kako ću.
Dakle, ormarić još uvijek nije gotov, a ako imate neku ideju ili savjet samo recite :)))
Objavi komentar