ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

Igra sa špagom!

Opet sam na špagi i na bocama :)))) Radi o ekološkom ukrasno-uporabnom predmetu, a u prijašnjim postovima već sam navela kako volim raditi s prirodnim materijalima, a špaga mi je definitivno na prvom mjestu, jer u igri sa špagom potpuno dolazi do izražaja moja kreativnost, a naročito volim kombinirati špagu sa kamenčićima, školjkicama, raznim zrncima žitarica i sl., no o svemu tome u nekom drugom postu!
Ovaj puta heklana špaga! To sam radila prvi puta i dobila ovo!
Na kraju sam špagu učvrstila razrijeđenim drvofixom te ukrasila cvijetom od špage :))) Kak vam se čini?
Zatim je nastala još jedna, pa pogledajte i drugu!
Kratki post, ali sam o špagi već gotovo sve rekla, pa stoga lijep vam pozdrav :)))

petak, 26. kolovoza 2011.

Moglo bi vas zanimati!!!

U ovom vam postu donosim nekoliko zanimljivih ideja, šema, poveznica i sl., uglavnom, sve što bi kreativce moglo zanimati! Uživajte i sevajte :)))
Dajte mašti na volju i oslikajte kamenčiće, napravite svoje mirisne kugle ili napravite neobičnu futrolu za naočale sa gumbićima :)))

Igrajte se školjkama, kamenčićima i bojama, napravite neobičan i lijep nakit ili dekorativni ukras!
 Znate heklati? Napravite cvijeće koje nikad ne vene!
 Možda će vam se svidjeti upravo ova šema!
 Heklajte žicom i napravite nevjerojatne ukrase ili nakit!
 Zar nije prekrasno?
 Možda vam treba šema....Sarah Key...
...ili note...
...a možda poželite napraviti upravo ovakvu torbu...
...ili ćete reciklirati i napraviti neobične vaze...

...i za kraj jedno pravo osvježenje (čitaj: padam u nesvjest)...zanimljive ideje, ali mi to znamo bolje kaj ne? Stavite naočale i pogledajte cijene!!!

Nadam se da sam vam ovim idejama probudila maštu i da ćemo i vi i ja nešto od ovdje viđenog i same napraviti, jer mi to znamo i mi to možemo!!! 
Pozdrav redovitim čitačima :))))

srijeda, 24. kolovoza 2011.

Decoupage na dva načina!

Kako vrućine ne popuštaju, radim puževim koracima i imam osjećaj da će mi mozak zakuhati, no pokušat ću vam opisati što sam i kako radila!
Prvi rad:
podloga-moj gipsani odljevak obojan bijelom akrilnom bojom
tehnika:  decoupage+2K
S obzirom da su ove ruže bile na bijeloj podlozi salvete samo sam ih iščupkala a to radim tako da ih iščupkam što bliže motivu. Osim toga, ja ne volim lijepiti cijele salvete nego više volim izrezati ili iščupkati! Lak-ljepilom za decoupage zalijepila sam ih na podlogu i to tako da sam prvo kistom premazala površinu gdje će ići ruže, koje sam odmah položila na podlogu i preko njih lagano premazala lak-ljepilom (kojeg nikad ne stavljam previše) poravnavši i fiksirajući salvetu. Nakon što se osušilo, po cijeloj površini sam nanijela Step1 i nakon 30 minuta čekanja nanijela sam Step2 i ostavila sušiti, te sam na kraju krpicom utrljala zlatni prah.
Rubove sam obojala zlatnom akrilnom bojom te dodatno ukrasila zlatnom konturom (točkicama po ivici ruba)!

Drugi rad:
podloga: laminat
tehnika: decoupage+sjenčanje
materijal: rižin papir, drvofix, akrilne boje, pletena traka
Podlogu sam obojala bijelom akrilnom bojom na koju sam nanijela drvofix po gornjem dijelu vodoravno i lijevom okomito, a zatim sam još jedanput obojala bijelom bojom. Nakon sušenja slijedilo je apliciranje (opet iščupkanog) rižinog papira, te doslikavanje i sjenčanje akrilnim bojama (zelenom, žutom, smeđom, bijelom, odnosno mixevima istih)! Na kraju sam po rubu zalijepila traku-pletenicu te sve zaštitila akrilnim lakom!
Trebam li još nešto dodati? Nadam se da sam ipak sve rekla, a ako nisam, pitajte!
Svima lijep pozdrav, pijte puno tekućine, preporučam ledeni Radler s limunom :))) mah mah...ja odoh na jedan

subota, 20. kolovoza 2011.

Dvije različite boce!

Jedna je rađena kombinacijom salvetne tehnike i sjenčanja (decoupage+pittorico), a druga je rađena uz pomoć čipke preko kojeg se nanosi akrilni kit! Jedna za gospodu, druga za dame!
Prvo sam bocu obojala bijelom akrilnom bojom na koju sam lak-ljepilom zalijepila izrezane motive sa salveta, polakirala sam i zatim sam sjenčala akrilnim bojama koje sam si sama "zmiksala" i na kraju opet polakirala. Čep sam dodatno ukrasila tako da sam ga obojala u zeleno, a zatim sam od das-mase napravila mali grozd i dva lista koje sam odmah zalijepila za čep i ostavila sušiti nekoliko dana te na kraju obojala!

Druga, za dame,
Krep trakom sam oblijepila područje koje sam željela ostaviti prazno, te sam sa tri strane boce nanijela ovalj reljefni uzorak pomoću čipke i akrilnog kita. Kad se sve osušilo dodatno sam ukrasila konturom za staklo. Zatim sam ponovno nalijepila pik traku a ostale dijelove (kao što vidite na slici) sam posprejala zlatnim akrilnim sprejom!
Lijep pozdrav svima koji s veseljem čekaju svaki moj post :)))

srijeda, 17. kolovoza 2011.

Može malo špage?

Jedna u nizu napuklih šalica za maxi kavu već me dugo gleda, a gledala sam i ja nju i vagala ideš u smeće-ne ideš u smeće i na kraju se spasila tako da sam je obukla u špagu i sada imam prekrasan ukras za stol! Na kraju smo bile sretne i ona i ja :)))
Većini vas znana tehnika - drvofix i špaga i strpljenje! Počela sam omatati od dna prema vrhu pa sam dodala još ukrasne zavijutke, omotala sam i ručku, a unutra sam stavila komadić stiropora na koji sam stavila malo ukrasne trave, uzela sam drvene štapiće koje sam prepolovila, svaki omotala špagom i na vrh pomoću vrućeg ljepila zalijepila laticu od špage i puževu kućicu, te ukrasila likom i/ili cvjetićom od kukurozovine. U sredinu sam stavila cvijet napravljen od špage, a kako ste vidjeli u špagu sam obukla i tanjurić kojem sam kasnije još dodatno ukrasila rub sa izvučenim nitima špage (onako čupkavo) ali više nisam imala na raspolaganju svoju fotografkinju pa ćete se zadovoljiti viđenim!
Osim ove reciklirajućeg dekorativnog ukrasa napravila sam još jedan na staklenki, s tim da sam na njoj po sredini radila s čipkom i akrilnim kitom i na kraju sve dodatno ukrasila školjkicama, puževim kućicama, kudeljom i sl. Uživo mi je još ljepša, baš je onako nekako starinska i po mom guštu!
Napravila sam si i par vjenčića od zelene i suhe kukurozovine pa pogledajte i njih!
Ako vam nedostaje ideja potražite ih OVDJE!

Na kraju posta želim podijeliti s vama jedno lijepo iznenađenje koje me danas dočekalo na stolu kad sam se umorna vratila s posla! Iz koverte se širio onaj dobro znani opojni miris lavande, ali ne bilo kakve lavande, jer drage moje, ova lavanda je u srcu, a znate kolko volim srcolike oblike (skoro ko naša Majto) i upravo zato su ova tri srca nešto najdraže što sam mogla dobiti! Hvala ti Sandra od srca, a vi svakako skoknite na njen blog "Kreativni zanos" i pogledajte šta sve ta vrijedna žena radi! Uživajte u slici, a ja ću uživo :)))

utorak, 16. kolovoza 2011.

Pijesak+ljepilo+das=?

Sigurno se pitate što radi vaš omiljeni barmen? Neeee, pitate se što je sad pak radila vaša omiljena kreativka! Hehe, bila vam mila ili ne, počastit ću vas s novom idejom :)))
Pa krenimo!
Znate one staklene lampaše koji su lijepi, ali u njih idu toliko mali ulošci da s vremenom shvatimo kako su nam skroz beskorisni, jer cijeli stakleni lampaš košta koliko i uložak za njega...e što to ne volim, al volim reciklirati i zato, kako ih ne bi bacila, odlučila sam da će mi poslužiti kao vaze, a u njihovom izgledu i namjeni nema ograničenja, pustite mašti na volju! Nemojte mi zamjeriti što nisam stavila sliku lampaša kako je prije izgledao, jer to bi bilo malo too much, ali svi znate kako izgledaju!
Kako sam ih radila?
E pa ovako: uzela sam malo das-mase i izvaljala u zmijice jednake duljine koje sam zatim uvinula u slovo S s malo izduženijim donjim dijelom, ostavila sam da se kratko posuše pa sam pomoću drvofixa prilijepila sa oba kraja svoje buduće vaze (u početku se malo skliže po staklu pa je potrebno imati ih na brizi i posložiti na mjesto dok se ljepilo ne osuši, ali možete lijepiti i vrućim ljepilom)! Ostavila sam da se tako suši do slijedećeg dana!
Zatim sam cijelu staklenku premazala drvofixom i posula pijeskom (ja sam kupila u Ofertisimi dekorativni pijesak, a vi možete koristiti i pravi)! Opet sam ostavila do slijedećeg dana da se sve dobro posuši!
Zatim sam posprejala srebrnim akrilnim sprejom i vaza je gotova! Pisofkejk :))))
Umjesto akrilnog spreja možete bojati akrilnim bojama i napraviti decoupage ili nešto treće što vam padne na um! Ako se dosjetite još neke ideje sa staklenim lampašima molim vas da mi javite, voljela bih to vidjeti!
Evo i druge vaze koja je malo veća od prve, a ukrasila sam ih osušenim stabljikama pšenice (ubrane u vrijeme kad nisu bile sasvim suhe i sušene na zraku), ječma i sitnih makova koje sam također posprejala srebrnim akrilnim sprejom!
Ovako je izgledalo prije:
Do čitanja!

petak, 12. kolovoza 2011.

Gips!

Danas ću vam pričati o svojim iskustvima s gipsom!
Za gips sam se zainteresirala tražeći nove podloge za svoje decoupage radove. Nakon istraživanja i proučavanja, pribavila sam si sve što mi je bilo potrebno i krenula u izradu svojih gipsanih odljevaka.
Prvo ću vam pokazati dva rada na svojim novim gipsanim podlogama, a tema su anđeli, jer je prijateljica htjela upravo anđele!

 Eto, sad ste radove vidjeli, pa krećemo na upoznavanje s gipsom, ali prije svega vas želim podsjetiti na našu dragu blogericu koja ima puno više iskustva u radu s gipsom pa pogledajte i njenu "gips radionicu"!
Prvo sam kupila u hobby dućanu gips za odljevke (keraflott) i uludo potrošila na njega cca 30 kunetina za jednu manju vrećicu (stvarno ne znam kolko je bilo unutra jer sam bacila vrećicu, ali bilo je malo) s tim da prema uputi omjer miješanja vode i gipsa je 1:3, šta da vam kažem - katastrofa, a stezanje 40-tak minuta!
Naravno, lijepi je i bijeli, ali meni ne treba lijepi i bijeli, jer ću ga svejedno bojati ili dekupažirati, pa sam se nakon toga opametila i kupila Maler gips koji se miješa u omjeru 1:0,65, njegovo vezanje je puno brže, a može se ubrzati ako se umiješa u mlaku vodu, s tim da je stezanje oko 15 min., ali ja sam ostavila oko 1/2h.
Cijena vrećice od 2 kg je cca 8 kunića na moje veliko zadovoljstvo :)))
Ovako je izgledao moj stol kad sam se rasprostrla!
 Dakle, malko sam posudila od supruga zidarsku "fanglu" (u njoj sam miješala gips) i špahtlu (s njom sam miješala gips), uzela sam sve moguće i nemoguće plastične poklopce, tanjure i razne oblike koji su mi se našli pod rukom (od bonbonjere i sl., bitno da su bar malo saviteljivi), a imam čak i dva kupovna kalupa! Pripremila sam si i manje i veće tzv. kalupe tako da kad bi mi ostalo malo gotovog gipsa ulijala bi ga u neki manji oblik!
Miješanje gipsa i vode:
Otkrila sam da postoje dva načina! Prvi način je ulijevanje gipsa u vodu, a drugi je ulijevanje vode u gips. Ja sam probala i jedan i drugi način i bilo je jednako dobro, bitno je samo miješati ukrug, polako, ali ne predugo i paziti da nema grudica. Smjesa mora biti kao za tekući jogurt i odmah se mora potrošiti! Nakon što se ulije u kalupe treba lupkati žlicom unutar ulijanog gipsa i po rubu kalupa (ili ga protresti) kako se ne bi stvorili mjehurići i da se smjesa dobro i ravnomjerno rasporedi! Također je važno da budu na ravnoj podlozi!

Ovo su moji napunjeni kalupi!
Već nakon par minuta gips se počne stezati i postane vruć na dodir, a kasnije se ohladi. Nakon cca 1/2 h pažljivo sam izvadila svoje gipsane odljevke (mali oblici su išli van vrlo jednostavno, samo sam ih malo pogurnula sa stražnje strane, ali veće treba polako odvajati ukrug dok se malo ne odvoje od stijenke nakon čega sami ispadnu van)! Ostavila sam ih vani da se dobro osuše (2 dana), a zatim sam im pobrusila rubove tamo gdje je bilo potrebno i moji odljevci su spremni za uporabu! Jeeeeeeee

 Za kraj evo još jedan rad na gipsanom odljevku! Crna boja, čipka, bijeli akrilni kit, trakica :))))

 Sve jasno? Kad krećete gipsati?
 Svim mojim vjernim čitateljima želim lijep vikend proveden u odmoru...ili gipsanju :)))

utorak, 9. kolovoza 2011.

Zeleno!

Poslije obilnih kiša kod mene se sve zazelenilo pa su i moji radovi u zelenim tonovima!

Tehnika: decoupage+shabby
Podloga: keramička pločica
Na keramičkoj pločici je izbušena rupica kroz koju ću kasnije provući vrpcu. Podlogu sam obojala crnom akrilnom bojom, cijelu sam prošla voskom te pobrusila brusnim papirom (šmirglom) kako bi dobila shabby i obojala žućkastom bojom na koju sam zatim lijepila decoupage ljepilom motive ruža i bršljana!

Tehnika: decoupage+raspucani izgled (craquelle medium)
Podloga: drvo
Podlogu sam oblijepila krep trakom prvo vanjski dio kako bi obojala unutarnji dio, a zatim unutarnji dio kako bi obojala dio zamišljenog okvira na kojem sam radila efekt pukotina, te sam zatim nalijepila salvete!
I posljednji zeleni rad,
Tehnika: decoupage+print papir
Podloga: laminat
Podloga je obojana bijelom akrilnom bojom po kojoj sam prošarala drvofix i zatim zalijepila isprintani rižin papir sa motivom ovog lijepog konja!
Nadam se da su vam se svidjeli moji radovi u zelenom, a sada idem dovršiti još neke započete radove koji će uskoro putovati u svoj novi dom! Do slijedećeg pisanja sve vas lijepo pozdravljam :)))