srijeda, 13. listopada 2010.

Iznenađenje!!!

Dakle, jučer kad sam došla s posla dočekalo me iznenađenje, jedna velika žuta koverta naslovljena na mene!!! Pogledam otraga od koga je, ali nažalost ne mogu odgonetnuti ime i prezime, samo nagađam Stanislava, Simon, Simona ili nešto treće, ali kako god bilo ja tu osobu ne poznajem, pa sam tim više iznenađena! Otvaram kovertu i ugledam salvetno šarenilo!!! Ajmeeee, koju mi je radost pružila neka nepoznata osoba! Razgledavam salvetu po salvetu, svaku rastvaram i divim im se...nisam brojila, ali po slobodnoj ocjeni ima ih dvadesetak i samo jedna je od onih koju već imam!
Al nisu samo salvete, unutra me dočekao i komadić papira na kojem mi S.S. želi da "...lakše pregrmim dugu zimu uz malo šarenila..."...i dalje ne mogu vjerovati, pa sjednem za računalo i uguglam Stanislava Simoni i otvori mi se facebook stranica sa tim imenom i prezimenom, napišem poruku zahvale i čekam odgovor.
I odgovor je došao!!! Da, to je bila upravo ta osoba!!! Njen blog pratim odnedavno i tamo sam našla ideje za recikliranje, a ona izvanredno radi tehnikom pachwork prekrasne jastuke, pokrivače i još puno toga, pa eto prilike da upoznate još jednu vrijednu kreativnu ženu na njenom blogu Krpe i zakrpe!
Osim toga, možete joj poslati svoje pamučne tkanine u vidu košulja, haljina, dekora, dindrlica, što šarenije to bolje...neka nas usreći svojim novim radovima!
Evo što mi je poslala draga Simona (ne zove se tako, ali smo dogovorile da ću je tako zvati), a zamislite kako dobar nick ima "Rockgranny" :)))
ponedjeljak, 11. listopada 2010.

Buketice od prirodnih materijala!

Ružice koje je moj suprug Željko napravio od drva tj. od vrbovih šiba, a ja sam ih nazvala "drvene ružice", odlučila sam iskoristiti i napraviti male bukete koje će uvijek biti zgodan eko-poklon. Naime, sve buketice su od prirodnih materijala, suho cvijeće, grančice, žir, kukurozovina...
Nisam izabrala baš najbolju podlogu za slikanje al ipak pogledajte fotografije mojih eko-buketica i svakako pokušajte napraviti nešto slično i sami, dajte mašti na volju!
  

subota, 9. listopada 2010.

Šetnja...

Kao što sam već spomenula ja, moj suprug i kćer volimo šetati prirodom, istraživati i diviti se svim prirodnim ljepotama. To je mjesto za odmor, mjesto u kojem pronalazimo svoj mir osluškujući cvrkut ptica i žubor vode. Ja tu pronalazim i inspiraciju za svoje kreativne radove, jer kad vidim neku grančicu, žir, češer, puževu kućicu, mahovinu, koru...odmah mi se nižu svakakve ideje. Moj suprug je nekad volio umočiti udicu i loviti ribe, ali više ne, sad samo voli prošetati i malo odmoriti, ali njegovi savjeti su mi uvijek dobro došli, jer on zbilja zna skoro sve o vrstama drveća, što je dobro uzeti, a što ne, što gdje raste i tako to. Dok mi tako šetamo, odmaramo ili skupljamo repromaterijal, naša Mihaela pronalazi neke druge ljepote koje zabilježi fotoaparatom.
Baš zbog tih šetnji volim jesen, proljeće i ljeto, ali nikako ne volim zimu, ne podnosim je, čak ne volim ni snijeg, brrrrr, šetnja u kojoj vidite samo bijelu boju...ah koma...zima na mene djeluje depresivno i najrađe bi bila medvjed da prespavam zimu i probudim se u proljeće! Hehe....pusti snovi!

četvrtak, 7. listopada 2010.

Decoupage za djecu!

Postala sam pravo dijete i baš me veseli kad netko zaželi da mu napravim neki dječji motiv, pa si mogu dati mašti na volju i poigrati se veselim bojama i motivima, bitno da je razigrano, veselo, dječje...
Radila sam na podlozi keramičkih pločica decoupage tehnikom koristeći i drugi sloj salvete, zatim akrilnim bojama, malo pittorico, negdje dodatak glitera i to je uglavnom to...jedino što na dvije nedostaju maštovite vrpce na ovim rupicama koje vidite.

PS. Draga Eda, jedna fotka na kojoj je moja Mihaela slikala samu sebe...nemam noviju zajedničku fotografiju nas troje, jer kad smo negdje zajedno fali nam netko četvrti tko bi nas blicnuo, al bit će :)))
Želim vam da provedete ugodan produženi i sunčan vikend, po mogućnosti negdje u prirodi!
 

utorak, 5. listopada 2010.

Kako nastaju moji aranžmani - mini tutorijal!

Post za sve ljubitelje prirode i prirodnih materijala!
Odlučila sam vam u par slika pokazati kako nastaju moji, kako sam ih ja nazvala "mini aranžmani".
Prvo je potrebno da otiđete u šetnju prirodom, u šumu, u vinograd, kraj jezera, rijeke, bilo gdje da otiđete naći ćete nešto zanimljivo za izradu svog aranžmana. Kad ste prikupili sve što vam treba možete krenuti. Potrebne su vam vaše ruke, vruće ljepilo i možete krenuti!


Ovo je pirograf (koji ne morate imati), ali ja volim isprobavati sve, pa tako "maznem" svom suprugu pirograf kad ga nema u blizini i njime dodatno ukrasim svoju drvenu podlogu.
 Ne znam raditi bogzna što s pirografom, ali i s žigićima se može koješta napraviti.
 Sve je na stolu, češeri, mahovina, suho cvijeće, drveni komadići, grančice, lišće, kukurozovina, bobice...

 Drvenu podlogu sam ukrasila pirografom, a zatim sam vrućim ljepilom počela izradu mini aranžmana. Krenula sam sa tvrdim dijelom kukurozovine koji izgleda kao neki cvijet.
 ...pa okolo mahovina, u kukuruzovinu sam umetnula crvene cvjetiće, polovicu oklopa od divljeg kestena s unutarnjom stranom okrenutom prema gore i u njega sam smjestila crvene cvjetiće, pa cijeli bodljikavi kesten...kukurozovina...
 Voila!


 ...pa drugi aranžman na kojem prevladava kukurozovina, cvjetići od kukuruzovine, čičak, suhi žuti cvjetići, mahovina, kora od drveta...

 ...pa treći, pletenica od kukuruzovine, žir, lijeska, mahovina, češeri, suho cvijeće, a okolo drvene podloge sam povezivala hoblovinu (otpad kad moj suprug radi svoje duboreze) u male snopiće i ljepila jedan do drugog...


 ...i slijedeći...drvena podloga, mali drveni trokutić...gore češer kojeg sam malo obojala bijelom bojom, zatim suhi cvjetići obojani bijelom bojom u koje sam stavila crvene cvjetiće...i nezaobilazna mahovina...
 za kraj mašna od kukuruzovine s prednje strane


Sve fotografije su nastale zahvaljujući škljocanju fotoaparata moje Mihaele...hvala joj :)))
...i to je sve...ukoliko još nešto želite saznati samo me pitajte
Svim posjetiteljima bloga lijep pozdrav!