srijeda, 29. rujna 2010.

Mini aranžmani - part two!!!

Kao što sam već najavila u prošlom postu mini aranžmani se nastavljaju.
Ovaj puta sam koristila vrbove šibe koje sam dodatno ukrasila pirografom, pa sam po dvije zajedno povezala špagom, a između sam umetnula drveni štapić koji će poslužiti u svrhu da se aranžman može upiknuti u neku podlogu ili staviti između suhog cvijeća ili već po nečijoj želji. Na gornjem dijelu sam koristila mahovinu, obojane puževe kućice, mini ružice koje sam napravila od krep-papira, suho cvijeće...i kreativnost!
Probajte i vi ovako nešto i uživajte u vlastitom kreativnom stvaranju mini-aranžmana!
 Jedan mini aranžman je završio u poklonu za rođendan...stavljen je u vazicu koju sam oslikala, uz jednu oslikanu keramičku pločicu!


Svim posjetiteljima ovog bloga lijep pozdrav do slijedećeg druženja u novom postu!!!

ponedjeljak, 27. rujna 2010.

Mini aranžmani!!!

Bacila sam se na izradu nekakvih malih jesenskih aranžmana i za sada sam napravila dva koje ću vam pokazati u ovom postu, ali to ne znači da ih neće biti još, jer mi je bilo jako zanimljivo izrađivati ih i dati si mašti na volju.
U izradi sam koristila:
drvo kao podlogu, mahovinu nabranu u šumi, grančice breze, kukurozovinu i krep papir od kojih sam napravila mini cvjetiće, a od kukurozovine i jednu pletenicu, bobice s nekog drva (ne znam kojeg) i suho cvijeće slično čičku, zatim vruće ljepilo, a osim svega nabrojenog (nisam valjda ništa zaboravila) još sam jednu drvenu podlogu ukrasila tehnikom decoupage, a drugu pirografom u mojoj izvedbi!!!
Evo mojih prvih malih aranžmana!!!

 Eto to bi ovaj puta bilo sve i samo bih još dodala da sam, kao što ste mogli primijetiti, opet mijenjala izgled svog bloga...aaaaaa jednostavno si ne mogu pomoći, volim promjene, to mi dođe kao razmještanje namještaja po kući....
 

subota, 25. rujna 2010.

Nagrada "Happy 101"

Kad imate blog na kojem pišete o onome što volite raditi i što vas čini sretnom, te pri tome upoznate puno novih lica sa novim idejama i ta lica postanu dio vaše svakodnevnice i daju vam poticaj da stvarate i stvarate, e onda vas razveseli nagrada kojom vam netko želi reći da voli i cijeni ono što radite...
ovaj puta je to lice nepresušni izvor novih ideja, netko tko će vam reći sve što vas zanima, netko tko je jako duhovit i kreativan na više načina....a to je draga Mare od koje sam dobila i prošli puta nagradu i sad vas samo želim podsjetiti da posjetite njene blogove, jer ima ih dva (pitam se kako sve stigne, hehe).

E sad pravila: 
Kad preuzmete nagradu s mog bloga napišite od koga ste dobili nagradu i stavite link na taj blog
(molim da kod preuzimanja nagrade promijenite URL jer ova nagrada vodi na moj blog)
napišite 10 stvari koje vas čine sretnim i
podijelite nagradu na 10 drugih blogova i obavijestite ih putem komentara
Dakle, zaigrajte i vi...neka igra krene!
10 stvari koje mene čine sretnom:
(Neću se ponavljati, jer sam već odigrala ovu igru i napisala stvari koje me čine sretnom, pa ću ovaj puta kratko i općenito)
 • Moja obitelj
 • Moj kreativan rad
 • Sunčan dan
 • Moje cvijeće
 • Razgovori s frendicama
 • Nebo puno zvijezda
 • Šetnje prirodom
 • Kupovina u hobby dućanu
 • Kad se nekom sviđa što ja radim
 • Što sam našla nove razloge za život
E sad slijedi mojih "Top 10" koje redovito pratim o volim pogledati njihove blogove:
 1. Danijelin kutak
 2. Cadouri-handmade-art
 3. Lindolinast
 4. Treschicsandraz
 5. Marinanikulina
 6. Natinekucnecarolije
 7. Goodghost-art
 8. Decor2interijeri
 9. Tenchee
 10. Prirodnerukotvorine
Svima želim ugodan vikend, iako će OPET padati kiša, 
bit ćemo zatvoreni u svojim kućama 
i prepustiti se kreativnosti!

srijeda, 22. rujna 2010.

Igra s papirom!

Sva sam u cvijeću ovih dana, prvo cvijeće od tkanine, a sad cvijeće od krep-papira. Jednostavno ne mogu odoljeti cvijeću, bilo ono pravo, od tkanine, papira ili nečeg četvrtog. S krep-papirom nisam do sada radila, a daje mnogobrojne mogućnosti da se izrazi vlastita kreativnost. Baš sam uživala u izradi, a neću se ni zaustaviti dok ne savladam tehniku još bolje ili dok ne potrošim sve zalihe krep-papira :))))
Za one koji ne znaju, za izradu je potrebno slijedeće:
- krep papiri raznih boja (možete odrezati nekoliko boja papira pa zajedno zarolati i poškropiti vodom, pa staviti u prethodno zagrijanu pećnicu, ali je ugasite prije nego stavite papir i na taj način ćete dobiti pomiješane boje papira)
- ljepilo za papir
- škare
- drveni štapići ili cjevčice ili prirodne čvrste stabljike
- konac, žica
Eto, ništa posebno....samo još malo dobre volje i kreativnosti...probajte i vi!
Moram napomenuti da je cvijeće od krep-papira koje sam izradila djelo jednog početnika, ali moja Mihaela je izvukla maksimum iz njega načinom na koji ga je fotografirala u okruženju zelenila i mog cvijeća (mislim pravog)...pa pogledajte sami...Ovo zadnje je limenka koju sam omotala (oblijepila) špagom koju sam zatim pobojala crvenom i bijelom bojom uz cvjetne dodatke i naravno cvijet od krep-papira! To je bilo za poklon jednoj dragoj prijateljici!
Puse svima do slijedećeg posta!
 

PS. Draga Tina, puno ti hvala na sunčanoj nagradi, dodala sam te u post "sunčana nagrada", jer jednostavno ne stignem odigrati još jedan krug :)))

ponedjeljak, 20. rujna 2010.

"Fabric rose" - part two!

Vratila se moja osobna fotografkinja!!!! Jupiiii :)))) Nakon što me prvo iskritizirala kak sam koma naslikala svoje "fabric rose" u prošlom postu i još to objavila, prihvatila se fotoaparata i uzela stvar u svoje ruke!
I ovaj puta me ugodno iznenadila, jer moja Mihaela jednostavno ima smisla za fotkanje, a pogotovo cvijeća!
Zato sam eto morala objaviti još jedan post, drugi dio, odnosno iste moje ružice od tkanine, ali fotografirane na Mihaelin način! Ja sam bila oduševljena, a vi prosudite sami!
S obzirom kako ih je lijepo posložila između mog cvijeća koje se nalazi u dvorištu, trebate poneku fotku dobro pogledati da bi skužili koje je pravi cvijet, a koje od tkanine!
Hvala ti Mihaela!


 I like this!

nedjelja, 19. rujna 2010.

Moje "fabric rose"!

Nakon što sam vidjela vidjela na blogu Duhbe  tutorijal kako napraviti famozne "fabric rose" stalno su mi se te divne ružice motale po glavi, već sam ih i sanjala, hehe, ali nikako da otvorim svoju šivaću mašinu, jer ne volim šivati (samo dok moram), ali trebao mi je i adekvatan materijal i tako sam krenula mahnito tražiti po ormarima gdje su kakvi komadići svile ili sličnih materijala (oprostite mi ali u vrste materijala se stvarno ne razumijem), uglavnom znala sam kakav materijal mi treba, ali ništa, pa sam onda žrtvovala neki stari šos u koji definitivno nikad više neću ući koji je sličan satenu, a ispod je i bijela podstava, eto jedno i drugo mi je dobro poslužilo i još jedna stara marama plave boje i mogla sam početi sa svojim eksperimentom. Upute vam neću ponavljati, jer sve možete detaljno vidjeti na blogu Duhbe, a osim toga predivne cvjetiće možete pogledati i na blogovima MareLenka i Izzy!
Najzanimljiviji dio mi je bio paljenje rubova na svijeći, a bijela podstava kad sam je spalila sa svijećom dobila je tako jedan dobar štih da sam zamislite jedva čekala sjesti za mašinu nakon duuugooo vremena.
Dakle, predstavljam vam  "fabric rose" u mojoj izvedbi!

Blue dreams!


Romance!

Veil past!

Red lady!


Cloudy eye"


Ispričavam se na tome što nisu baš kvalitetne slike, ali nije bilo doma moje osobne fotografkinje, pa sam se sama snalazila, a to meni baš i ne polazi za rukom.
 Na kraju posta, zamolila bi ukoliko netko zna, na koji način se s donje strane završi cvijet, mislim, šta se stavlja ispod i kako, jer na ovim svojim cvjetićima mogu samo provući zihericu ali to nije to
  
Hvala!